Μικρομεσαίες Κλινικές προσεγγίζουν ασφαλιστικές εταιρείες

Γράφει ο Στέφανος Kοτζαμάνης

Σε συζητήσεις με ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκεται η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ, έχει ως μέλη της τις μεσαίες και μικρές ανά την Ελλάδα μονάδες), με στόχο να ξεκινήσει από την αρχή του επόμενου έτους τη διάθεση προγραμμάτων υγείας, τα οποία θα εξυπηρετούνται από τα μέλη της.

Στην ουσία, η ΠΕΙΚ έχει δημιουργήσει τον κορμό ενός προγράμματος που βασίζεται στα ΚΕΝ (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια, δηλαδή σε γενικές γραμμές τα ποσά που καταβάλει το δημόσιο για κάθε εγχείρηση) και περιλαμβάνει τόσο τα έξοδα των κλινικών, όσο και τις αμοιβές των γιατρών (το σύνολο δηλαδή της δαπάνης ενός νοσηλευόμενου ασθενούς).

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στον κορμό αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες που θα συμφωνήσουν με την ΠΕΙΚ (υπολογίζονται σε δύο ή τρεις) αναμένεται να προσθέσουν δικές τους παροχές, προκειμένου να «χτίσουν» διαφορετικά πακέτα, τα οποία θα λανσαριστούν στην αγορά με διαφοροποιημένα ονόματα και θα έχουν διαφορετικές τιμολογήσεις.

Η κίνηση αυτή στόχο έχει να αντιμετωπίσει τη μέχρι τώρα δυστοκία των μικρομεσαίων κλινικών να συνεργαστούν ενεργά με τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και να διεκδικήσουν κομμάτι μιας μεγάλης αγοράς, από την οποία σήμερα απουσιάζουν.

Μέσω της ΠΕΙΚ δηλαδή, οι μικρομεσαίες κλινικές προτίθενται να εκμεταλλευθούν οικονομίες κλίμακας, επωφελούμενες από ένα εκτεταμένο δίκτυο, το οποίο δεν διαθέτουν από μόνες τους. Και αυτό όταν μεγάλος αριθμός ιδιωτικών κλινικών έχει υποχρεωθεί να διακόψει τη λειτουργία του κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Αντίθετα, οι μεγάλοι όμιλοι ιδιωτικής υγείας έχουν εκμεταλλευθεί σε μεγάλο βαθμό τη συνεργασία τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να αρχίσουν να ανακάμπτουν οικονομικά, μετά την επιβολή από το ελληνικό δημόσιο δυσμενέστατων διατάξεων, όπως το rebate και το claw back.

Αναδημοσίευση από το euro2day.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]