Μιχάλης Ζορπίδης: Το Επιμελητηριακό Κίνημα να σταθεί συντονισμένα στο πλευρό των πληγέντων.

Την ανάληψη δράσης του Επιμελητηριακού Κινήματος για το συντονισμό των ενεργειών υποστήριξης των πληγέντων της Δυτικής Αττικής προτείνει ο Μιχάλης Ζορπίδης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

Ο κ. Ζορπίδης, ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ως Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης προτείνει στην επιστολή του αυτή συγκεκριμένες δράσεις με στόχο την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, «ιδίως όσων σήμερα θρηνούν το χαμό ανθρώπων δικών τους», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

«Σήμερα υπάρχουν άτομα, επιχειρήσεις αλλά και Επιμελητήρια που επιθυμούν να βοηθήσουν αλλά δεν ξέρουν τους τρόπους», τονίζει ο κ. Ζορπίδης, που προτείνει να υπάρξει συντονισμός με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων, τις κρίσιμες πρώτες ημέρες μετά την μεγάλη καταστροφή.

Οι δράσεις θα μπορούσαν να ήταν κάποιες από τις παρακάτω:

  • Συγκέντρωση προσφορών χρημάτων αλλά και ανθρωπιστικής βοήθειας, υλικών και εξοπλισμού από Επιμελητήρια και επιχειρήσεις για την ανακούφιση των πληγέντων.
  • Διεκδίκηση και απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αποκατάσταση ζημιών των επιχειρήσεων και αστικής υποδομής.
  • Δωρεές για την αποκατάσταση έργων υποδομής στις πληγείσες περιοχές.
  • Αποστολή ομάδων εθελοντών.
  • Μίσθωση συνεργείων εργατών για την αποκατάσταση ζημιών σε επιχειρήσεις και κατοικίες, που θα βοηθήσουν τους κατοίκους αυτές τις πρώτες κρίσιμες μέρες να σταθούν στα πόδια τους.
  • Εκπόνηση προγραμμάτων για την ενίσχυση των Δήμων.
  • Στήριξη των δήμων και ομάδων πολιτών για δημιουργία ομάδων εθελοντών πολιτικής προστασίας, μέσα από την διοργάνωση εκπαίδευσης και την προμήθεια εξοπλισμού.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Διατελώ στη διάθεση σας για κάθε ενέργεια.

Μιχάλης Ζορπίδης

Πρόεδρος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

#ΕΕΘ #ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]