Μιχάλης Ζορπίδης στο insuranceforum.gr: “Το ΕΕΘ βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών.”

Μεγάλο παραμένει το ποσοστό των μελών του ΕΕΘ που δραστηριοποιούνται στον ασφαλιστικό κλάδο σύμφωνα με τον εκ νέου υποψήφιο πρόεδρο για το ΕΕΘ κ. Μιχάλη Ζορπίδη.

Ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης δήλωσε στο Insuranceforum.gr πως μια από τις υποχρεώσεις του ΕΕΘ είναι να βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα των ελευθέρων επαγγελματιών, να δημιουργηθεί αυτό το περιβάλλον ώστε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να μπορούν τουλάχιστον να επιβιώσουν οικονομικά αυτοί και οι οικογένειες τους.

Όπως επισήμανε ο ίδιος: «Στο επιμελητήριο μας είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 1.000 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Αριθμός ικανός ώστε να έχουν μία ανεξάρτητη επιτροπή για τα ασφαλιστικά και τραπεζικά τους θέματα. Έχουμε υποστηρίξει όλες τις προτάσεις αυτής της δραστήριας επιτροπής και πιο συγκεκριμένα:

  • Πραγματοποίηση εκπαιδευτικών ημερίδων.
  • Συμβολικούς αποκλεισμούς τραπεζικών καταστημάτων για αθέμιτες και εκβιαστικές πρακτικές των τραπεζών που έχουν σκοπό να αρπάξουν τα ασφαλιστήρια των επαγγελματιών.
  • Μοιράσαμε στα πλαίσια της ΔΕΘ και στο κέντρο της πόλης 50000 ενημερωτικά έντυπα που αναδεικνύουν το έργο του ασφαλιστή.
  • Διαφημίσαμε στα τοπικά ραδιόφωνα της πόλης με τον Δημήτρη Σταρόβα τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.
  • Κάναμε παρεμβάσεις και πετύχαμε με τροπολογία την μη υποχρέωση για την εγγραφή στο μητρώο της προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας.
  • Δημιουργήσαμε νέα επιτροπή που εξετάζει καταγγελίες αθέμιτου ανταγωνισμού.
  • Μαζί με τα άλλα επιμελητήρια της χώρας προωθούμε την δημιουργία ενιαίου μητρώου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Κάναμε πράξη ότι υποσχεθήκαμε στους ασφαλιστές και δεν σταματάμε.»

 Ο κ. Ζορπίδης όσον αφορά τα στοιχεία για τον αριθμό νέων εγγραφών στο επιμελητήριο, μας τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των διαμεσολαβητών μειώνεται . Οι αριθμοί βέβαια κάποιες φορές μπορεί να μας παραπλανούν γιατί υπάρχει μια κινητικότητα εγγραφών-διαγραφών, από τα ιδιά πρόσωπα, γιατί κάποιοι αλλάζουν την εταιρική τους μορφή.

Το 2016 το επιμελητήριο είχε 100 νέες εγγραφές και 110 διαγραφές αντίστοιχα και φέτος έως τώρα έχει 63 εγγραφές ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και 75 διαγραφές αντίστοιχα σύμφωνα με τα στοιχεία από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης είναι υποψήφιος πρόεδρος για το ΕΕΘ με τον συνδυασμό «Ισχυρό Επιμελητήριο».

Οι εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθούν στις 2,3,4 Δεκεμβρίου 2017.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]