Μετατίθεται η ημερομηνία για τα ανασφάλιστα(insuranceworld.gr)

Νέο στόχο για το τέλος του Νοεμβρίου έχει βάλει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το νόμο για τις κυρώσεις σε βάρος των ανασφάλιστων οδηγών.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου, σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες, ανταλλάσσουν καθημερινά στοιχεία προκειμένου η ΓΓΔΕ να διορθώσει τις αστοχίες του μηχανογραφικού συστήματος, ώστε εφόσον ληφθεί η απόφαση για τη εφαρμογή του μέτρου να μην υπάρξουν λάθη, ικανά να τινάξουν την όλη προσπάθεια στον αέρα.

Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς που επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνουν στο IW ότι έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των βάσεων δεδομένων, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι από τις αρχές του Δεκεμβρίου θα αρχίσει η επιβολή των πρώτων κυρώσεων σε ανασφάλιστους οδηγούς.

Ουσιαστικά πρόκειται για τουλάχιστον 600.000 κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων και δικύκλων που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι – πολλοί και χωρίς σήμα ΚΤΕΟ, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τα τσουχτερά πρόστιμα τα οποία προβλέπει ο νόμος. Η εφαρμογή του πρόκειται να αυξήσει τα έσοδα της ασφαλιστικής αγοράς κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ ετησίως και τα έσοδα του δημοσίου κατά περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Πηγή: insuranceworld.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]