Μεγάλη βρετανική εταιρία στην Κύπρο λόγω Brexit

Η βρετανική ναυτοασφαλιστική εταιρία London P&I Club προχωρά στην δημιουργία θυγατρικής εταιρίας στην Κύπρο προκειμένου να διασφαλίσει την παρουσία και την πρόσβαση της στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περίπτωση που η Βρετανία χάσει λόγω Brexit την πρόσβαση της στην ενιαία αγορά.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η εταιρία είναι σε διαδικασία εγκατάστασης και απόκτησης των απαραίτητων αδειών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο άλλη βρετανική ναυτιλιακή εταιρία είχε μετακινήσει την έδρα της από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Λεμεσό τον λόγω Brexit.

Η εταιρία στην Βρετανία είναι μία από τις 13 μεγαλύτερες του ομίλου P&I και αντιπροσωπεύει πέραν του 60% των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Οι έξι λέσχες P & I που ρυθμίζονται στη Βρετανία υπολογίζονται ότι αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ των εσόδων της βιομηχανίας. Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει τις ασφάλειες περίπου του 90% του παγκόσμιου στόλου.

Πέρα από την Κύπρο, οι άλλες πέντε ομάδες της εταιρίας επέλεξαν κόμβους όπως την Ολλανδία, την Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο.

Πολλά από αυτά τα κλαμπ – που ανήκουν σε ναυτιλιακές εταιρείες – αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Λονδίνου για σχεδόν δύο αιώνες και ασφαλίζουν πλοία από ζημιές λόγω ρύπανσης και υλικές ζημιές.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]