Με τη Νομική Προστασία Υπαλλήλων της ARAG οι διεκδικήσεις σας φαίνονται πιο εύκολες!

Η ARAG έχει δημιουργήσει και διαθέτει στην αγορά ειδικά στοχευμένα προγράμματα ασφάλισης υπαλλήλων είτε του ιδιωτικού τομέα, είτε του δημοσίου τομέα, είτε ειδικών κατηγοριών όπως π.χ. είναι οι ένστολοι, οι εκπαιδευτικοί, οι υπάλληλοι του κλάδου υγείας, του κλάδου των δημοσίων μέσων μεταφοράς κλπ.

Οι καλύψεις έχουν δημιουργηθεί ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες της κάθε κατηγορίας υπαλλήλων και σε γενικές γραμμές περιλαμβάνουν:

 1. ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Θέματα που προκύπτουν στην εργασιακή καθημερινότητα των υπαλλήλων και αφορούν σε μεταθέσεις, μετατάξεις, κρίσεις, χρήση αδειών, συνυπηρετήσεις, αξιολογήσεις κλπ.

 1. ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Θέματα που συνδέονται με μισθούς, επιδόματα, περικοπές, και περιστολή δικαιωμάτων που δημιουργούν νομικά επιδιώξιμες αξιώσεις.

 1. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ

Νομική υποστήριξη εξ’ αρχής όταν δηλ. προκύψει μια ΕΔΕ με αναφορές, ενδικοφανείς προσφυγές και απολογητικά υπομνήματα μέχρι και την ποινική υπεράσπιση για εξ΄ αμελείας αδικήματα.

 1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Είναι η περίπτωση που εντολές, υποδείξεις, αποφάσεις και διαταγές της προϊσταμένης αρχής προσβάλλονται με ακυρωτικές προσφυγές όταν τα νομικά δεδομένα το επιτρέπουν.

 1. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Είναι η περίπτωση που κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας προσβάλλονται έννομα δικαιώματα του εργαζομένου υπαλλήλου και αποφασίζει να διεκδικήσει αστικές αξιώσεις προς αποζημίωσή του.

 1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΣΗΣ

Ανάλογα με την περίπτωση, όταν ο υπάλληλος στα πλαίσια της εργασίας του υποστεί π.χ. εξύβριση, δυσφήμιση, χειροδικία κλπ. έχει το δικαίωμα να εγκαλέσει τον δράστη ζητώντας την ποινική του τιμωρία.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η ARAG πληρώνει μέχρι του ασφαλιστικού ποσού της κάλυψης:

 • τις δικηγορικές αμοιβές
 • τα δικαστικά έξοδα
 • τις αποζημιώσεις των δικαστικών επιμελητών
 • τις αποζημιώσεις κλητευθέντων μαρτύρων και διοριζομένων από το δικαστήριο πραγματογνωμόνων
 • την επιδικασθείσα στον αντίδικο δικαστική δαπάνη

και ο  κάθε ασφαλισμένος απαλλαγμένος έτσι από το οικονομικό βάρος καταφεύγει στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσει το δίκιο του.

Γιατί το να έχεις δίκιο δεν αρκεί και το να βρεις το δίκιο σου κοστίζει.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]