Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα συνεργατών Βορείου Ελλάδος της Ορίζων Ασφαλιστικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα συνεργατών Βορείου Ελλάδος της Ορίζων Ασφαλιστικής που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το insuranceforum.gr.

To θέμα της ημερίδας ήταν «το μέλλον των διαμεσολαβούντων στο νέο περιβάλλον του Solvency II»

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι συνεργάτες της Ορίζων Ασφαλιστικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία μικρή παρουσίαση της εταιρείας αλλα και να συνομιλήσουν με τα στελέχη της εταιρείας.

Επίσης παρακολούθησαν άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις που είχαν ως σκοπό την άμεση ενημέρωσή τους για θέματα Solvency II, καθώς και εκπαίδευση σε τεχνικές ασφαλίσεις, όπως αυτές του κλάδου Περιουσίας, Αστικής Ευθύνης και Μεταφερομένων Εμπορευμάτων.

Το καλωσόρισμα έγινε από τον κ. Αχή ΧρήστοΕμπορικό Διευθυντή της Ορίζων Ασφαλιστικής, ο οποίος στην εισαγωγή του γνωστοποίησε στους παρευρισκόμενους το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της Εταιρίας. Στην ομιλία του ανέλυσε την θέση και το πλάνο της Εταιρίας καθώς και τους στόχους της Ορίζων για το 2016, μια χρονιά με πολύ μεγάλο ασφαλιστικό ενδιαφέρον. Επιπροσθέτως έκανε διακριτούς τους λόγους για τους οποίους η Ορίζων Ασφαλιστική εστιάζει στα ανθρωποκεντρικά δίκτυα Πωλήσεων και γιατί είναι μια Εταιρία δυναμική, ανθρώπινη με ήθος αξιοπιστία και αξιοπρέπεια.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κα. Χαμπάκη Μυρτώ, η οποία ενημέρωσε τους Συνεργάτες συνοπτικά και απλοϊκά για τις διαδικασίες εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας Solvency II, τις προϋποθέσεις αφομοίωσής της από τις Ασφαλιστικές Εταιρίες, καθώς και τις πιθανές επιδράσεις στους διαμεσολαβούντες. Η κα Χαμπάκη έκανε κατανοητό το γεγονός πως το κανονιστικό πλαίσιο δεν αφορά και δεν επηρεάζει μόνο τις Ασφαλιστικές Εταιρίες, αλλά σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η πλευρά των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Επιπλέον, η υπεύθυνη εφαρμογής Solvency II της ΟΡΙΖΩΝ κα Γραμπή Μάρα έκανε μια παρουσίαση μιλώντας για την ισχυρή και δυναμική θέση της Εταιρίας μέσα από τα stress tests που διενεργήθηκαν μέσα στο 2015. Η κα Γραμπή ανέλυσε επιγραμματικά τι σημαίνουν στην πράξη τα αποτελέσματα της Εταιρίας σε περιβάλλον Solvency II και εξήγησε στους παρευρισκόμενους γιατί τα αποτελέσματα αυτά είναι ένα ισχυρό όπλο όχι μόνο για την Εταιρία αλλά και για το δίκτυο Συνεργατών της.

Τέλος ο υπεύθυνος επιθεωρητής Πωλήσεων κος Παλαιολόγος Κωνσταντίνος υπογράμμισε τα εξής : «Οι διαχρονικά μελετημένες και προσεκτικές κινήσεις καθώς και ο ορθολογικός και στρατηγικός σχεδιασμός της Εταιρίας είναι ο λόγος που σήμερα βγαίνει ισχυρή μέσα από τις διαδικασίες εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας Solvency IΙ. Τα αποτελέσματα των δεικτών SCR και MCR μας επιτρέπουν να διεκδικήσουμε μερίδιο του χαρτοφυλακίου της ασφαλιστικής αγοράς».

Η Ορίζων Ασφαλιστική είναι πλήρως θωρακισμένη και ισχυροποιημένη όσον αφορά την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου και αυτό αποτελεί για του Συνεργάτες της ένα σπουδαίο κίνητρο εμπιστοσύνης για την επόμενη μέρα.

Την επιμέλεια της ημερίδας ανέλαβε η Insurance Innovation και τα insurance events.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]