Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 12ης ημερίδας του insuranceforum.gr

Το insuranceforum.gr ολοκλήρωσε ακόμη μία επιτυχημένη ημερίδα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Ηρακλείου.

Σύσσωμη η ασφαλιστική αγορά της Κρήτης βρέθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και συμμετείχε στην μεγαλύτερη σε διάρκεια ημερίδα μέχρι σήμερα κατά την οποία συζητήθηκαν τα σημαντικότερα από τα θέματα που απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές το τελευταίο διάστημα.

Περισσότεροι από 130 συμμετέχοντες από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και φυσικά το Ηράκλειο έδωσαν το παρόν και συνομίλησαν με τους εισηγητές και τους ομιλητές της ημερίδας, χωρίς προκαταλήψεις, με ειλικρίνεια, θέτοντας τους σημαντικά ερωτήματα.

Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές ενημερώθηκαν τόσο για τις αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά που από την 1η Ιανουαρίου 2016 λειτουργεί εντός του νέου πλαισίου Solvency II, αλλά και γύρω από το σοβαρό θέμα του άνευ ορίων ανταγωνισμού που παρακολουθούμε στον κλάδο του αυτοκινήτου. Επίσης, δύο από τα βασικά θέματα που παρουσιάστηκαν και τέθηκαν υπό συζήτηση ήταν οι «μαύροι κωδικοί» και ο τρόπος αντιμετώπισής τους και οι νέες εξελίξεις που επηρεάζουν την υπόσταση και την καθημερινή λειτουργία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Την ημερίδα, πέραν των διαμεσολαβητών, παρακολούθησαν και στελέχη πολλών ασφαλιστικών εταιρειών που έχουν έντονη παρουσία στην ασφαλιστική αγορά της Κρήτης.

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών νομού Ηρακλείου μέσω του προέδρου της κ. Στέλιου Τσακίρη απεύθυνε  κάλεσμα στους συναδέλφους να πλαισιώσουν το Σύλλογο έτσι ώστε όλοι μαζί να αναβαθμίσουν το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Επίσης, δεσμεύτηκε ο Σύλλογος να διοργανώσει ανάλογες εκπαιδευτικές ημερίδες με θέματα που ενδιαφέρουν τα μέλη του αλλά και την ευρύτερη κοινωνία γύρω από τον θεσμό της ασφάλισης.  Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο κ. Χάρης Μιζεράκης, αντιπρόεδρος του συλλόγου, τονίζοντας πως ο σύλλογος για να παράξει έργο χρειάζεται την υποστήριξη του κάθε επαγγελματία ξεχωριστά, ενώ η Γραμματέας του συλλόγου κα Εβίτα Δημητριάδη παρουσίασε το νέο σύλλογο και τους σκοπούς του και ανέπτυξε τον Κώδικα Δεοντολογίας των Διαμεσολαβητών. Τέλος, ο κ. Γιώργος Σαριδάκης, Μέλος του συλλόγου παρουσίασε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα με τίτλο «Αθέμιτος ανταγωνισμός στην διαφήμιση»

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, CEO της INTERLIFE Ασφαλιστικής, Δημήτρης Τσεκούρας, Γενικός Διευθυντής της ARAG SE και Σεραφείμ Αίσωπος, Εμπορικός Διευθυντής της Prime Insurance, οι οποίοι με τις ομιλίες τους και τις παρεμβάσεις τους έδωσαν το στίγμα της αγοράς, μετέδωσαν την εικόνα για τις εξελίξεις και βέβαια, όπως σε κάθε ημερίδα, συνομίλησαν με τους ανθρώπους της αγοράς για τα τρέχοντα θέματα.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Αccount Μanager της Saint Gobain Autover Hellas κ. Περικλή Καραμυτιλιού ο οποίος μίλησε για την επανάσταση στην ασφαλή οδήγηση και με ποιόν τρόπο τα κατάλληλα κρύσταλλα αυτοκινήτων μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν. Ο κ. Καραμυτιλιός αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε καινοτόμες λύσεις για ασφαλέστερη οδήγηση όπως είναι η χρήση καμερών ενσωματωμένων στο εμπρόσθιο παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Και τόνισε ότι η Saint Gobain Autover Hellas είναι μία από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρίες στον κόσμο με παρουσία σε 65 χώρες, με περισσότερους από 170.000 εργαζομένους και με ένα ιδιαίτερα μεγάλο δίκτυο της GLASSDRIVE στην Ελλάδα που αποτελείται από 50 επίσημους σταθμούς, πάνω από 90 συνεργάτες και κινητές μονάδες εξυπηρέτησης.

Στα 2 θεματικά στρογγυλά τραπέζια της ημερίδας μετείχαν οι κ.κ.

Κώστας Καμπακλής, Επιθεωρητής Πωλήσεων – INTERLIFE Ασφαλιστική

Κωνσταντίνος Σαριδάκης, Επιθεωρητής Πωλήσεων – PRIME INSURANCE

Χρήστος Μήλας, Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος & Νήσων – ARAG SE

Κώστας Φραγκιαδάκης, Μέλος του Συλλόγου Ασφ. Διαμεσολαβητών Ν. Ηρακλείου

Γιώργος Σαριδάκης, Μέλος του Συλλόγου Ασφ. Διαμεσολαβητών Η. Ηρακλείου

Στα δύο αυτά θεματικά στρογγυλά τραπέζια συζητήθηκαν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα θέματα για τις αθέμιτες πρακτικές της αγοράς, τα περιθώρια που δεν αφήνει πλέον ο νόμος αλλά και η εποπτική αρχή για λειτουργία «μαύρων κωδικών», για τον θετικό ρόλο των μεγάλων οργανωμένων διαμεσολαβητικών δικτύων, αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργούνται από ακραίες απαιτήσεις ή συμπεριφορές, για το cross selling και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά, για τις πολιτικές των εταιρειών γύρω από την εξυπηρέτηση και την ανάπτυξη δικτύων και για τον ρόλο της νομικής προστασίας σε περιπτώσεις εμπλοκής ενός διαμεσολαβητή σε περιπέτειες με το νόμο ή την εποπτική αρχή σχετικά με το επάγγελμά του.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας η κα Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager, Risk Management Services, Sol Consulting, παρενέβη μέσω skype και μίλησε για το πώς η εφαρμογή της οδηγίας Solvency II επηρεάζει και θα επηρεάσει ακόμα πιο έντονα το επόμενο διάστημα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Των θεματικών πάνελς και των συζητήσεων προηγήθηκε μια διαφορετική και άκρως διεισδυτική παρουσίαση από τον κ. Νίκο Κλήμη, οποίος συντόνισε και τις συζητήσεις, σχετικά με το θέμα και τις παραμέτρους που συντηρούν τους μαύρους κωδικούς και μια στοχευμένη παρουσίαση για τις εξελίξεις στην αγορά και το επάγγελμα του διαμεσολαβητή.

Την ημερίδα χαιρέτησε η κα. Άρτεμις Μαυράκη, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η οποία καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τα μέλη του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ηρακλείου και τόνισε ότι το επιμελητήριο θα βρίσκεται δίπλα σε όσες ενέργειες προάγουν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και το έργο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Την ημερίδα χαιρέτησε η Γενική Γραμματέας του ΣΕΜΑ και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Global Net Insurance Brokers Ltd, κα. Ευγενία Καφφετζή η οποία τόνισε τη σημασία που έχουν για την ασφαλιστική αγορά οι ημερίδες του Insuranceforum.gr.

Η 12η ημερίδα του insuranceforum.gr υποστηρίχθηκε χορηγικά από τις παρακάτω εταιρείες:

ΑRAG ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

AIG

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

PRIME INSURANCE

GLASSDRIVE

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν:

Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr–Περιοδικό insuranceworld- Εφημερίδα asfalizomai,  Euro2day.gr, sofokleousin.gr,  dikaiologitika.gr,  flashnews.gr

Η ημερίδα διεξήχθη υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων(ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).

Η επόμενη ημερίδα θα διεξαχθεί στις Σέρρες την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]