Με μεγάλες προσδοκίες αναμένει η διαμεσολάβηση την 10η ημερίδα του insuranceforum.gr στην Θεσσαλονίκη

Μία ημερίδα που θα βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα προετοιμάζουμε το τελευταίο διάστημα και θα σας παρουσιάσουμε την επόμενη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη.

Οι προσδοκίες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι μεγάλες. Ακόμη περισσότερες οι δικές μας διότι «κουβαλάμε στην πλάτη μας» την περσινή άκρως επιτυχημένη ημερίδα στην Θεσσαλονίκη.

Φέτος η απόφασή μας ήταν να προχωρήσουμε παρακάτω. Να εισχωρήσουμε ακόμη πιο βαθιά στα προβλήματα που βασανίζουν την ασφαλιστική μας αγορά και να κάνουμε διάλογο με τους ανθρώπους της αγοράς μας. Εσάς.

Η ημερίδα της Παρασκευής θα έχει διαμεσολαβητές, διευθύνοντες συμβούλους ασφαλιστικών εταιρειών, στελέχη μεγάλων μεσιτικών επιχειρήσεων.

Όλοι είμαστε από την ίδια πλευρά. Όλοι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις , ίσως κάποιες φορές από διαφορετική σκοπιά.

Για αυτούς τους λόγους η φετινή μας ημερίδα μεγαλώνει χρονικά προκειμένου να ασχοληθεί εις βάθος με θέματα που όλοι μας συζητάμε καθημερινά.

Σε ένα χρονικό πλαίσιο 5 σχεδόν ωρών θα μπορέσουμε μέσα από 5 ομιλίες στελεχών  και 3 θεματικά στρογγυλά τραπέζια συζήτησης να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει στην διαμεσολάβηση.

Ο κος Ιωάννης Βοτσαρίδης, CEO της INTERLIFE Ασφαλιστική θα μας μιλήσει για ένα θέμα που εμείς του ζητήσαμε , ένα θέμα που «καίει» την διαμεσολάβηση. Για τις αθέμιτες πρακτικές και τον άνευ όρων ανταγωνισμό στον κλάδο αυτοκινήτου.

Η επιλογή του ομιλητή και του θέματος δεν ήταν τυχαία. Ο κ.Βοτσαρίδης  εκφράζει μία διαφορετική άποψη και είναι γνωστό πως έχει  επιμονή στο να λέει αλήθειες που μπορεί κάποιες φορές να ενοχλούν. Όμως καθημερινά βλέπουμε οι  εξελίξεις  να επιβεβαιώνουν τις απόψεις του.  Η πρότασή μας για το συγκεκριμένο θέμα προς τον κ.Βοτσαρίδη ήταν σαφής. Να μιλήσει έξω από τα δόντια, να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Άλλωστε η φιλοσοφία των ημερίδων του insuranceforum.gr είναι ακριβώς αυτή.

Σε αυτή την ημερίδα θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και τον Γενικό Διευθυντή της ARAG κ. Δημήτρη Τσεκούρα. 

Η πρότασή μας ήταν επίσης συγκεκριμένη.  Σε συνάντηση που είχα ο ίδιος προσωπικά μαζί του του ζήτησα να μας μιλήσει για το πώς ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί να ωφεληθεί από την πώληση της κάλυψης Νομικής Προστασίας.  Ποια είναι τα ουσιαστικά οφέλη όχι μόνο για τον πελάτη αλλά και για τον ίδιο τον επαγγελματία.

Τίτλος της ομιλίας του κ.Τσεκούρα : Η Νομική προστασία σύμμαχος του Διαμεσολαβητή»

Φέτος στην ημερίδα μας φιλοξενούμε επίσης  ως ομιλήτρια την κ.Σοφία Σικοτάκη, Γενική Διευθύντρια της Απόλλων Α.Ε Μεσιτείας Ασφαλίσεων.

Η κα Σικοτάκη θα μας μιλήσει για ένα θέμα επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον το οποίο θα το προσεγγίσει από μία διαφορετική διάσταση. Θα την ακούσουμε να μας μιλάει για τον ρόλο και την ευθύνη των οργανωμένων δικτύων στην αγορά. Της ζητήσαμε να ξεφύγει από την αναγκαιότητα και τα οφέλη των συμπράξεων – άλλωστε αυτά τα γνωρίζουμε πια όλοι μας και έχουμε άποψη- αλλά να προχωρήσει ακόμη πιο παρακάτω. Αναμένουμε να την ακούσουμε με τεράστιο ενδιαφέρον.

Η GLASSDRIVE όπως σε κάθε ημερίδα μας θα είναι μαζί μας με μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση την οποία επιμελήθηκε ο Account Manager της εταιρείας κ.Περικλής Καραμυτιλιός.   Ο κ.Καραμυτιλιός θα μας μιλήσει για τα κρύσταλλα αυτοκινήτων και πώς αυτά φέρνουν την επανάσταση στην ασφαλή οδήγηση. Μία παρουσίαση που για πρώτη φορά θα παρακολουθήσετε από την ημερίδα μας.

3 θεματικά στρογγυλά τραπέζια θα φιλοξενήσει η φετινή μεγάλη μας ημερίδα.

Solvency II και ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Στην πρώτη ενότητα θα μιλήσουμε για το Solvency II και πώς η εφαρμογή της οδηγίας επηρεάζει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Η οικονομολόγος Μυρτώ Χαμπάκη και συγγραφέας του βιβλίου «Solvency II – Η μεγάλη εικόνα» , που έχουμε την τιμή να έχουμε την ευθύνη της έκδοσης και κυκλοφορίας του (περισσότερες πληροφορίες www.solvencybook.gr) , θα μας κάνει μία καινοτόμα και ξεχωριστή παρουσίαση με τίτλο «Solvency II – Το μέλλον είναι εδώ».

Κατά την διάρκεια αυτής της ενότητας θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου για την Βόρεια Ελλάδα όπου όσοι  παρευρισκόμενοι  επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν  το βιβλίο.

Σε αυτό το πάνελ συζήτησης θα συμμετέχουν στελέχη από μεσιτικές και ασφαλιστικές εταιρείες  και είναι βέβαιο πως θα βγουν ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα.

Μαύροι κωδικοί και αθέμιτες πρακτικές.

Από τα ζητήματα που απασχολούν ολοένα και περισσότερο την διαμεσολάβηση τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα και λόγω της μεγάλης και βαριάς φορολογίας το φαινόμενο έχει γιγαντωθεί με ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα για τον κλάδο. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που αποφάσισα να εντάξουμε αυτό το θέμα στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης.  Με συντονιστή τον Νίκο Κλήμη θα γίνει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με ανθρώπους της αγοράς οι οποίοι όχι μόνο θα εκφράσουν τις απόψεις τους αλλά θα προτείνουν και λύσεις στην πράξη προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο.

Πέρα από αυτά θα μιλήσουμε για το πώς οι μαύροι κωδικοί επηρεάζουν το εισόδημα και την εργασία των διαμεσολαβητών αλλά και για τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών. Επίσης θα γίνει εκτενής αναφορά στην αλματώδη ανάπτυξη των direct πωλήσεων , για τα διάφορα «δώρα» και ωφελήματα που συνεχώς διαφημίζονται αλλά και για τους τρόπους αντίδρασης.

 

Κλάδος αυτοκινήτου και ανταγωνισμός άνευ ορίων.

Στο τελευταίο θεματικό πάνελ επικεντρωνόμαστε στις αθέμιτες πρακτικές που παρατηρούμε στην αγορά και στον κλάδο αυτοκινήτου ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όπου το ασφάλιστρο έχει μειωθεί κατακόρυφα.

Θα μάθουμε την θέση των εταιρειών και των διαμεσολαβητών στην κατρακύλα του ασφαλίστρου του κλάδου αυτοκινήτων, για τις συνέπειες προς τον καταναλωτή , για την δημιουργία ολιγοπωλιακών καταστάσεων στην αγορά αλλά και για τον ρόλο των μεγάλων και οργανωμένων δικτύων διαμεσολάβησης. Τέλος θα μιλήσουμε για τα ειδικά τιμολόγια και για τις επιλογές των εταιρειών ως προς τα κανάλια διανομής και για την στήριξη του παραδοσιακού ανεξάρτητου διαμεσολαβητή.

Σε αυτά τα 3 θεματικά τραπέζια συζήτησης θα συμμετέχουν οι κ.κ.

Χρήστος Αχής, Εμπορικός Διευθυντής της Ορίζων Ασφαλιστική

Νίκος Γεωργόπουλος, Cyber Risks Advisor της Cromar Insurance Brokers

Μαρία Μηλιώνη, Υπεύθυνη Marketing της INTERLIFE Ασφαλιστική.

Κώστας Κάλλης, Επιθεωρητής Πωλήσεων της ARAG Nομική Προστασία.

Σοφία Σικοτάκη, Γενική Διευθύντρια της Απολλων Α.Ε Μεσιτείας Ασφαλίσεων.

Αλεξανδρος Μπόζας, Γενικός Διευθυντής της Better Life Ασφαλιστικές Υπηρεσίες

Φέτος οι ημερίδες του insuranceforum.gr έχουν υψηλότερους στόχους. Φέτος θέλουμε να διεξάγουμε μια ημερίδα που θα βγάλει απτά συμπεράσματα. Δεν θα μείνουμε μόνο στα λόγια αλλά θα πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Την φετινή μας μεγάλη ημερίδα την υποστηρίζουν οι εξής εταιρείες στις οποίες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι χάρη στην πολύτιμη οικονομική υποστήριξή τους μπορούμε και προσφέρουμε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ημερίδες με περιεχόμενο και νόημα.

AIG

ARAG ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

GLASSDRIVE

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

CROMAR INSURANCE BROKERS LTD

ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε ΜΕΣΙΤΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

BETTER LIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Επικοινωνιακά η ημερίδα μας υποστηρίζεται από τα μεγαλύτερα κλαδικά site.

Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr

Aπο τα κλαδικά έντυπα

Περιοδικό insuranceworld και την εφημερίδα asfalizomai

Από τα μεγαλύτερα οικονομικά site της χώρας

Euro2day.gr και sofokleousin.gr

Η ημερίδα του insuranceforum.gr διεξάγεται υπο την Αιγίδα και πολύτιμη υποστήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος.

Σας περιμένουμε όλους στην 10η ημερίδα του insuranceforum.gr στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 , στο ξενοδοχείο Porto palace.

Μία ημερίδα που αξίζει να παρακολουθήσει και να συμμετέχει ο κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.

Αριστείδης Βασιλειάδης

Γενικός Διευθυντής Insurance Innovation

administrator@insuranceforum.gr

Δείτετο αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]