Με εξαιρετική επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Μυρτώς Χαμπάκη «Solvency II – Η μεγάλη εικόνα»

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Solvency II – Η μεγάλη εικόνα» της οικονομολόγου κας Μυρτώς Χαμπάκη πραγματοποιήθηκε σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις. Η πρώτη στην Αθήνα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και η δεύτερη στις 11 Δεκεμβρίου 2015 στη Λευκωσία της Κύπρου.

 

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Αθήνα, που αντανακλούσε το τεράστιο ενδιαφέρον της ασφαλιστικής αγοράς για τις επερχόμενες εξελίξεις και τις επιπτώσεις της εφαρμογής του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, η κα Χαμπάκη αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου, στην έλλειψη σχετικής βιβλιογραφίας και στις ανάγκες πλήρους, σφαιρικής και συνεχούς ενημέρωσης της αγοράς. Τόνισε ιδιαίτερα ότι το Solvency II δεν τελειώνει αλλά αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2016 και ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα τα συμπεράσματα που θα προκύπτουν θα επηρεάζουν και θα διαμορφώνουν το οριστικό πλαίσιο.

 

Το βιβλίο προλόγισε στην εκδήλωση ο Δρ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις βασικές αρχές της νέας Οδηγίας, στους επιδιωκόμενους στόχους, στην προστασία των καταναλωτών, αλλά και στην συνεχή ανάγκη εκπαίδευσης όλων των εμπλεκόμενων στην ασφαλιστική  αγορά.

 

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην σύντομη παρέμβασή του τόνισε ότι η νέα Οδηγία επηρεάζει το σύνολο της αγοράς και όχι μόνο τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και συνεπώς η ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχει να αντιμετωπίσει τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις της εφαρμογής της. Αναφέρθηκε επίσης  στην ανάγκη ενημέρωσης κάθε διαμεσολαβητή για τα νέα δεδομένα και εκπαίδευσής του ώστε να παραμείνει στην αγορά.

 

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο γενικός διευθυντής της Insurance Innovation και εκδότης του βιβλίου κος Αριστείδης Βασιλειάδης εξήρε το επιστημονικό επίπεδο και την εξειδίκευση της κας Χαμπάκη στο συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που τον οδήγησε και στην πρότασή του για την συγγραφή του βιβλίου. Στη συνέχεια ανέφερε ότι στόχος του βιβλίου είναι  να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός και ως έγκυρη πηγή επιμόρφωσης, ενώ εξήγγειλε και την δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας της insurancesolvency.gr στην οποία θα παρακολουθούνται όλες οι εξελίξεις της εφαρμογής του Solvency II στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά και από την οποία θα ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος.

 

Οι χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο κ. Νίκος Κλήμης, ήταν τα κλαδικά και οικονομικά sites Insuranceworld.gr, insurance-eea.gr, asfalisinet.gr, underwriter.gr, euro2day.gr και insuranceforum.gr, ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδας (Ε.Α.Δ.Ε.).

 

Στην εκδήλωση της Λευκωσίας το βιβλίο προλόγισε η κα Στέφη Δράκου, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου η οποία αφενός τόνισε την καθοριστική σημασία του νέου πλαισίου για την Κυπριακή αλλά και για το σύνολο της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς και αφετέρου αναφέρθηκε στην μακρόχρονη γνωριμία και στην προσωπικότητα της συγγραφέως.

 

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου ο οποίος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του νέου πλαισίου που τελικό σκοπό έχει την προστασία του καταναλωτή και στην πολύχρονη συνεργασία του με την συγγραφέα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών επιτροπών του Solvency II.

 

Τέλος ο κ. Αλέξης Ιεροκηπιώτης,  μέλος της Διοίκησης και Υπεύθυνος επικοινωνίας του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αναφέρθηκε στις θέσεις της διαμεσολάβησης εν όψει του νέου πλαισίου, στις επερχόμενες συνολικότερες εξελίξεις στον κλάδο και τόνισε ότι μόνο με ειλικρινή διάλογο και συνεργασία εταιρειών, διαμεσολαβητών και εποπτικής αρχής μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

 

Η παρουσίαση του βιβλίου στη Λευκωσία, την οποία επίσης συντόνισε ο κ. Νίκος Κλήμης, διεξήχθη υπό την Αιγίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου και με χορηγό επικοινωνίας το Insuranceforum.gr

Περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία του βιβλίου εδώ: http://solvencybook.gr/

 

 

Έναρξη εκδήλωσης από τον κ. Νίκο Κλήμη

Ομιλία του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου Προέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Ομιλία του κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών

Ομιλία του κ. Αριστείδη Βασιλειάδη Εκδότη & Γενικό Διευθυντή της Insurance Innovation

Παρουσίαση του βιβλίου Solvency II ”Η Μεγάλη Εικόνα” από την κα. Μυρτώ Χαμπάκη συγγραφέα του βιβλίου

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]