«Με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση του Ε.Ε.Α. για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα»

Επιτυχία πέρα από κάθε προσδοκία σημείωσε η εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο πλαίσιο του Money Show.

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση αποδεικνύει τόσο τη δυναμική του γυναικείου επιχειρείν όσο και την απήχηση της δράσης του ΕΕΑ.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε τη σημαντική συνεισφορά που μπορεί να έχει η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ανάκαμψη της οικονομίας. Δεσμεύθηκε για τη στήριξή της με πράξεις από το Επιμελητήριο, μέσω και της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, εστιάζοντας επίσης στις πηγές χρηματοδότησης του γυναικείου επιχειρείν από ευρωπαϊκά και άλλα κονδύλια, καθώς και στην άσκηση πίεσης προς αυτήν την κατεύθυνση από το ΕΕΑ.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ κ. Χριστίνα Φυτέα αναφέρθηκε στη δράση της Επιτροπής και τις στοχευμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται ανά την Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος της συζήτησης συμμετείχαν η κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης , η κα. Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής της ΝΔ, η κα. Εύα Καΐλή, Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, η κα. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ, πρώην Επίτροπος ΕΕ & πρώην Υπουργός, και η κα. Σοφία Οικονομάκου, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, πρώην πρόεδρος ΕΕΑ και πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Επιμελητηρίου.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε, αναδείχθηκαν οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι δυνατότητες για τις γυναίκες στη νέα ψηφιακή εποχή. Έγινε, ακόμη, αναφορά σε πρωτοβουλίες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και στους διαθέσιμους από την Ευρωπαϊκή Ένωση πόρους για το γυναικείο επιχειρείν, καθώς και στην ανάγκη ψηφιακής εκπαίδευσης.

Ακολούθησαν οι ομιλίες της κας. Χριστίνας Φυτέα για την «Επιχειρηματική Ευφυΐα» και του κ. Δημήτρη Κουτσοθεόδωρου, Συμβούλου Επιχειρηματικότητας, μέλους Business Daemons, για «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Ψηφιακή Καινοτομία».

Για το γυναικείο επιχειρείν στην πράξη μίλησαν, στο δεύτερο μέρος της συζήτησης, τρεις γυναίκες επιχειρηματίες -οι κυρίες Μαριάννα Λαγουμίδη, Owner i-paidi.gr, Ψυχοπαιδαγωγός, coach στη ΔΕΠ-Υ, Λίλα Καραγιάννη, CEO KOORELOO, και Γιολάντα Κολλιοπούλου, Founder & Chief Creative Director: The Flying Pot.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην επιχειρηματία κα. Μαρία Ντάβου, επικεφαλής της εταιρίας «ΝΤΑΒΟΥ Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται από το 1965 στην αγορά διακίνησης προϊόντων σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και σημεία μικρής λιανικής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η βουλευτής της ΝΔ, κα. Σοφία Βούλτεψη, και η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΑ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Πρόεδρος της «ΕΡΜΗΣ ΕΕΑ» κ. Δημήτρης Βαρδακώστας, και τα μέλη της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ κυρίες Μίνα Γιαζιτζόγλου Καστανιά, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών  Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ), Ελένη Τσικούρη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας, Χριστίνα Λάζου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κομμωτών του ΕΕΑ, Μαρία Κάπαρη, Αισθητικός –Κοσμετολόγος.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά, Γενική Διευθύντρια GR Times.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]