Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 13ης ημερίδας του insuranceforum.gr και του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Σερρών

Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές του Νομού Σερρών συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τους ίδιους αλλά και συνολικότερα την ασφαλιστική αγορά στην 13η Ημερίδα του insuranceforum.gr που οργανώθηκε και διεξήχθη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Σερρών την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στις Σέρρες, στο ξενοδοχείου Philippos Xenia Hotel.

Αναλύθηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς το θέμα των αθέμιτων πρακτικών που δυστυχώς ασκούνται στην αγορά από πολλές πλευρές, το θέμα των «μαύρων κωδικών» που ισοπεδώνουν κάθε προσπάθεια εξυγίανσης της αγοράς, αλλά και το θέμα του άνευ ορίων τιμολογιακού ανταγωνισμού στον κλάδο αυτοκινήτων που πέραν των προβλημάτων που δημιουργεί, εξαϋλώνει και το εισόδημα των διαμεσολαβητών.

Σε ειδική σύνδεση μέσω Skype οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια συνοπτική αλλά πλήρως ενημερωτική παρουσίαση του νέου θεσμικού πλαισίου εντός του οποίου λειτουργεί η ελληνική αλλά και όλη η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά από την 1η Ιανουαρίου 2016, του SolvencyII. Η κα Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager, Risk Management Services, Sol Consulting, ανέλυσε τους βασικούς άξονες της νέας οδηγίας, τις επιπτώσεις στην δομή και την λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών, τις ευεργετικές επιπτώσεις για τον καταναλωτή μέσω της αυξημένης προστασίας που του παρέχει και στάθηκε ιδιαίτερα στο πως το Solvency II επηρεάζει και θα επηρεάσει ακόμα πιο έντονα το επόμενο διάστημα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι κ.κ. Δημήτριος Γιαννάκης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών και ο Χρήστος Μπενίσης, Πρόεδρος Συλλόγου Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών οι οποίοι με τους χαιρετισμούς τους έδωσαν το στίγμα της τοπικής αγοράς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Η κα Μαρία Μηλιώνη, Προΐσταμένη Δικτύου της INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ αναφέρθηκε στον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των αυτοκινήτων, στις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούνται και στις επιπτώσεις των τραπεζών και του bancassurance στην αγορά, ενώ ο κ.Περικλής Καραμυτιλιός, Αccount Μanager της Saint Gobain Autover Hellas μίλησε για την επανάσταση στην ασφαλή οδήγηση και με ποιόν τρόπο τα κατάλληλα κρύσταλλα αυτοκινήτων μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν. Επίσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην τεχνολογία, όπως πως για παράδειγμα,η ενσωμάτωση των καμερών στο εμπρόσθιο παρμπρίζ των αυτοκινήτων.

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση του Insurance Pro από τον υπεύθυνο ανάπτυξης του Insurance Pro , κ.Τάσου Χαλέμη. Το Insurance Pro αποτελεί μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα υποστήριξης των εργασιών ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και αποτελεί εργαλείο δουλειάς του ασφαλιστή του μέλλοντος.

Το πιο ενδιαφέρον ίσως τμήμα της Ημερίδας ήταν το “στρογγυλό τραπέζι” συζήτησης που διεξήχθη με συντονιστή τον κ. Νίκο Κλήμη, ο οποίος προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει δύο παρουσιάσεις για τους «μαύρους κωδικούς και τις αθέμιτες πρακτικές στην αγοράς και για τις επερχόμενες εξελίξεις στο επάγγελμα και την προοπτική των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Στο “στρογγυλό τραπέζι”συμμετείχαν οι κ.κ.:

Γιώργος Τσακατούρας Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης –ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική

Μαρία Μηλιώνη, Προΐσταμένη Υποστήριξης Δικτύου –INTERLIFE Ασφαλιστική

Ιωάννης Τράντος, Γενικός Διευθυντής – INFOTRUST SA Μεσίτες Ασφαλίσεων

Σωκράτης Καρασαββίδης, Αντιπρόεδρος-Σύλλογος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών

Διαμεσολαβητών Ν.Σερρών

οι οποίοι απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις τόσο του συντονιστή όσο και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από το ακροατήριο και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος, που απέδειξε ότι τα προβλήματα υπάρχουν αλλά υπάρχουν λύσεις και προοπτικές που πρέπει να εξεταστούν σοβαρά από όλες τις πλευρές.

Μεγάλοι Χορηγοί Ημερίδας

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

GLASSDRIVE

INSURANCE PRO

Χορηγοί Ημερίδας

AIG

ERGO

INFOTRUST

Η Ημερίδα υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τα παρακάτω μέσα

Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr–dikaiologitika.gr- Serreslife.gr – Euro2day.gr, – sofokleousin.gr – Underwriter.gr

Eφημερίδα Σημερινή Των Σερρών , Περιοδικό insuranceworld, εφημερίδα asfalizomai

Η Ημερίδα διεξήχθη υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Σερρών,του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).

Η επόμενη ημερίδα θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αρης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντή Insurance Innovation. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6941665405.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]