Στην υλοποίηση των σημαντικών πρωτοβουλιών που έχει αναλαμβάνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της, κ. Δημήτρης Μαζαράκης, μεταξύ των οποίων είναι η ένταξη των εταιριών Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) στον φιλικό διακανονισμό , η δημιουργία δείκτη κόστους υγείας σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ και το μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
Ειδικότερα, με δηλώσεις του στο περιθώριο της παρουσίασης της έρευνα της MRB για την ασφάλιση, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Ένωση, όπως η ένταξη στο φιλικό διακανονισμό και των εταιριών που λειτουργούν με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, που όπως είπε αντιπροσωπεύουν το 17% της ασφάλισης στον κλάδο αυτοκινήτου.
Τόνισε, ότι στόχος της Ένωσης είναι η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων καταναλωτών και εκεί εντάσσονται οι σχετικές πρωτοβουλίες.
Μια από αυτές είναι και η δημιουργία του μητρώου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, που θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2018. Επίσης, ανέφερε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2018 θα ανακοινωθεί σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ ο δείκτης κόστους υγείας και θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι η Ένωση μετά την σημερινή παρουσίαση της Έρευνας για την ασφάλιση, θα συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτή παρουσιάζοντας τακτικά ανάλογες έρευνες που θα αποτελούν ένα βαρόμετρο για την ιδιωτική ασφάλιση.









