Λοϊζου Λούη: Χρειάζεται μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των Ελληνικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό

Χρειάζεται μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των Ελληνικών Πανεπιστήμιων στο εξωτερικό.

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Ηνωμένου Βασιλείου κ. Λούης Λοΐζου, μιλώντας στην ημερίδα “Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της διασποράς” που οργάνωσαν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας της Ελλάδας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης και της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Στην ομιλία του ο κ. Λοΐζου αναφέρθηκε στις δράσεις της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών ΗΒ για στήριξη της Ελληνικής ομογένειας στη Βρετανία και επισήμανε ότι αποτελεί τη σημαντικότερη πλατφόρμα επικοινωνίας και δικτύωσης των Ελλήνων του Χρηματοοικονομικού τομέα στο Λονδίνο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Ένωση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων σε θέματα που αφορούν όχι μόνο το χρηματοοικονομικό κλάδο διεθνώς, αλλά και την Ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Αφού αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία της Ένωσης με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, διερωτήθηκε γιατί αρκετοί Έλληνες της διασποράς να μην συνεχίζουν τις σπουδές τους και την καριέρα τους στην Ελλάδα.

Για να γίνει αυτό, πρόσθεσε, χρειάζεται η μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων στο εξωτερικό, ώστε να διαμορφωθεί η ανάλογη εικόνα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Τελειώνοντας, ο κ. Λοΐζου είπε ότι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν τα εχέγγυα να προσελκύσουν φοιτητές, όχι μόνο από την Ελληνική διασπορά, αλλά και από τη διεθνή φοιτητική κοινότητα.

 

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]