ΛΕΜΕΣΟΣ: Συνελήφθη 50χρονος, πρώην ανώτατο στέλεχος εταιρείας, για κατάχρηση 22 εκατομμυρίων ευρώ

Στη σύλληψη 50χρονου προχώρησε την Τρίτη 5/3 η Αστυνομία στη Λεμεσό, εναντίον του οποίου εκκρεμεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για υπόθεση κατάχρησης μεγάλου χρηματικού ποσού.

Ο 50χρονος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση κατάχρησης χρηματικού ποσού, από ασφαλιστική εταιρία, που αντιστοιχεί σε περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας το εν λόγω άτομο κατείχε θέση ισχύος σε συγκεκριμένη εταιρεία. Το αδίκημα διαπράχθηκε σε χώρα του εξωτερικού κατά το έτος 2013. Ο 50χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 5/3 στην επαρχία Λεμεσού, με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση και δεν συγκατατίθεται στην έκδοση του στην Ουκρανία στη βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του, σχετικά με υπόθεση απάτης 22 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής.

Όπως πληροφορείται το ThemaOnline, αρμόδια πηγή εξήγησε ότι ο 50χρονος πηγαινοερχόταν τακτικά στην Κύπρο, ενώ η Αστυνομία Κύπρου έλαβε ενημέρωση για το διεθνές ένταλμα σύλληψης του το 2016. Το μεσημέρι της Τετάρτης (6/03) αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και το Δικαστήριο διέταξε όπως παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του να μπει στο stop list, να καταθέσει χρηματική εγγύηση ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, να οριστεί αξιόχρεος εγγυητής και να παρουσιάζεται τέσσερις φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό.

Μετά και την μη συγκατάθεση του καταζητούμενου, η διαδικασία για έκδοση του θα συνεχιστεί την Τρίτη 19 Μαρτίου.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]