Κύπρος: Θετικές αποδόσεις ασφαλιστικών ταμείων

Θετικές αποδόσεις καταγράφουν οι επενδύσεις των πλείστων ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου ζωής τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με νέα στοιχεία του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Βάση των τελευταίων στοιχείων του συνδέσμου, από τα 10 μεγαλύτερα ασφαλιστικά επενδυτικά ταμεία, τα 9 έχουν αρνητικές αποδόσεις και μόνο ένα μείωση τον Σεπτέμβριο. Τις μεγαλύτερες θετικές αποδόσεις έχουν το Cyprialife της Cyprialife με 8,97% απόδοση και το Balanced επίσης της CypriaLife. Ακολουθούν το Growth της Universal Life, το Savings Fund της Ancoria και το Μικτό της Eurolife.

O CEO της Ancoria Incurance Τάσος Αναστάση σημειώνει στη StockWatch ότι για την επίτευξη θετικών αποδόσεων είναι σημαντική μια ευρεία επενδυτική και γεωγραφική διασπορά των χρημάτων. Αναφέρει ότι ειδικά για την Ancoria Insurance, το σημαντικό είναι ότι «οι αποδόσεις των ταμείων της είναι οι καθαρές αποδόσεις που επωφελείται ο πελάτης, ενισχύοντας τη διαφάνεια που επιζητεί το κοινό σήμερα».  Αρνητικές αποδόσεις σημειώνει το Property της Universal Life.  Το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο είναι το Μικτό της Eurolife με ενεργητικό €332,3 εκ. και ακολουθεί το Growth της Universal Life με €87,9 εκ.

Της Γεωργίας Χαννή

Πηγή: stockwatch.com.cy

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]