ΚΥΠΡΟΣ: Πυρά κατά του μονοασφαλιστικού

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστών δηλώνει ότι ένα τέτοιο ΓεΣΥ καταδικάζει τους πολίτες. Ζητούν σχέδιο υγείας με επιλογές γιατρού, νοσοκομείου και ασφαλιστικού φορέα.

Το Γενικό Σχέδιο Υγείας ήταν στο επίκεντρο της ομιλίας της Προέδρου του Συνδέσμου Ασφαλιστών (ΣΑΕΚ) Αρτέμιδος Παντελίδου, η οποία εξέφρασε την έντονη διαφωνία του Συνδέσμου στην πρόταση για μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ.

Μιλώντας στη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΑΕΚ, η κ. Παντελίδου τόνισε συγκεκριμένα ότι η Κύπρος έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο και οικονομικά βιώσιμο Γενικό Σχέδιο Υγείας, που θα παρέχει στον κάθε πολίτη υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Είμαστε αντίθετοι στην πρόταση για μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ, είπε, αφού ο πολίτης θα πληρώνει περισσότερα για να απολαμβάνει χειρότερες υπηρεσίες. Το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ περιφρονεί τη βούληση 234.500 ασφαλισμένων, αφού τους καταδικάζει σε διπλές εισφορές, θέτει σε κίνδυνο τους ασφαλισμένους που ήδη τελούν υπό θεραπεία, καταδικάζει εργαζόμενους σε ανεργία και την ασφαλιστική αγορά σε συρρίκνωση.

Ζητούμε την εφαρμογή ενός Γενικού Σχέδιου Υγείας με επιλογές γιατρού, νοσοκομείου και ασφαλιστικού φορέα. Ζητούμε ένα σχέδιο στο οποίο οι ήδη ασφαλισμένοι στον ιδιωτικό τομέα δεν θα χάσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και δεν θα χρειαστεί να πληρώνουν διπλές εισφορές».

Το συνταξιοδοτικό
Στην ομιλία της, η Πρόεδρος του ΣΑΕΚ αναφέρθηκε και στην ανάγκη για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού πλαισίου και χαιρέτισε τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών.

«Στηρίζουμε -είπε- την πρόθεση της Κυβέρνησης να προωθήσει μια συνολική μεταρρύθμιση που θα καλύπτει θέματα εποπτείας, φορολογικής μεταχείρισης αλλά και εκσυγχρονισμού των σχεδίων συντάξεων. Κοινός παραμένει ο στόχος οι συντάξεις να καταστούν όχι μόνο βιώσιμες, αλλά και επαρκείς».

Η κ. Παντελίδου εξέφρασε την ικανοποίηση της ασφαλιστικής βιομηχανίας για το γεγονός ότι «στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και για να επιτευχθεί ο στόχος αναγνωρίζεται ότι ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι σημαντικός».

Στην αρχή της ομιλίας της, η Άρτεμις Παντελίδου μίλησε για τις μεγάλες προκλήσεις της ασφαλιστικής βιομηχανίας, αλλά και για την ανάκαμψη του ασφαλιστικού τομέα, τονίζοντας ότι η ασφαλιστική βιομηχανία συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην ανάπτυξη της οικονομίας ως θεσμικός επενδυτής με επενδύσεις που ξεπερνούν τα €2,35 δισ.

Οι συνολικές πληρωμές σε ωφελήματα και αποζημιώσεις, είπε, ανήλθαν στα €472,5 εκ. το 2016, αυξάνοντας τη συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομική σταθερότητα και ανεξαρτησία των πελατών.

Οι στόχοι του 2017
Για τους στρατηγικούς στόχους του ΣΑΕΚ για το 2017, οι οποίοι αποτελούν και τις μεγάλες προκλήσεις, η κ. Παντελίδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εναρμόνιση με τη νέα οδηγία για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, στην αντιμετώπιση των δόλιων απαιτήσεων και στον περιορισμό του κόστους απαιτήσεων, στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για καλύτερη εξυπηρέτηση και περιορισμού των λειτουργικών εξόδων, στην εφαρμογή του νέου Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα και στην ενεργό συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Σε σχέση με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που βασίστηκε στην Οδηγία περί Φερεγγυότητας ΙΙ, η πρόεδρος του ΣΑΕΚ είπε ότι ο Σύνδεσμος και τα μέλη του εργάστηκαν σκληρά και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών πέτυχαν την εισαγωγή βέλτιστων πρακτικών σε πολλούς τομείς των εργασιών τους, με απώτερο σκοπό την προστασία των ασφαλισμένων.

Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης το 2016
Στην ομιλία της, η πρόεδρος του ΣΑΕΚ ανέφερε ότι το 2016 η ασφαλιστική βιομηχανία ενίσχυσε την αναπτυξιακή της πορεία, με τους ρυθμούς ανάπτυξης να είναι θετικοί σε όλους τους κλάδους, αφού τα συνολικά ασφάλιστρα παρουσίασαν αύξηση 2,6% σε σχέση με οριακή άνοδο 0,7% το 2015.

«Ο Γενικός Κλάδος -σημείωσε- παρουσίασε άνοδο 4%, σε σύγκριση με αύξηση 0,4% το 2015. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η άνοδος της τάξης του 15% του Κλάδου Υγείας, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη του πολίτη προς τις ασφαλιστικές εταιρείες και αποδεικνύει έμπρακτα γι’ ακόμα μια φορά την ανάγκη της συμμετοχής του Ιδιωτικού Ασφαλιστικού τομέα στην εφαρμογή του ΓεΣΥ».

Πρόσθεσε, επίσης, πως ο Κλάδος Ζωής παραμένει επίσης σε θετική πορεία, σημειώνοντας οριακή αύξηση 0,7% σε σχέση με αύξηση 1% το 2015, επιδεικνύοντας σταθεροποιητικές τάσεις.

Καταλήγοντας, η κ. Παντελίδου ζήτησε από την Κυβέρνηση, τη Βουλή και όλους τους αρμόδιους φορείς να στηρίξουν τις προσπάθειες του ΣΑΕΚ και να αναγνωρίσουν τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική συνεισφορά των ασφαλιστικών εταιρειών στην ανάπτυξη του τόπου.

Το νέο συμβούλιο
Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους ακόλουθους: Πρόεδρος: Ανδρέας Κρητιώτης, Αντιπρόεδρος Κλάδου Ζωής: Άρτεμις Παντελίδου, Αντιπρόεδρος Κλάδου Γενικής Φύσεως: Ανδρέας Στυλιανού και μέλη οι Ευάγγελος Αναστασιάδης, Νάκης Αντωνίου, Κωνσταντίνος Δεκατρής, Σωκράτης Δημητρίου, Φίλιος Ζαχαριάδης, Αντώνης Καρπασίτης, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Πόλυς Μιχαηλίδης, Άριστος Στυλιανού, Σταύρος Φλωρίδης, Χρίστος Χριστοδούλου.

Πηγή: sigmalive.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]