ΚΥΠΡΟΣ: Πήραν χαλαρώσεις οι ασφαλιστικές εταιρείες

Χωρίς περιορισμούς όσον αφορά τη φυσική παρουσία εργαζομένων στα υποστατικά τους λειτουργούν πλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες, αφού με το διάταγμα του υπουργού Υγείας της περασμένης Παρασκευής χαρακτηρίζονται πλέον ουσιώδεις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικής εφημερίδας της Κύπρου, η χαλάρωση όσον αφορά τον τομέα των ασφαλιστικών εταιρειών εγκρίθηκε, αφού το πλαφόν του 15%, με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα, που τέθηκε όσον αφορά τη φυσική παρουσία εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις δημιουργούσε πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του κλάδου και επηρέαζε κι άλλους τομείς της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, προκαλούσε πρόβλημα και στις επιδιορθώσεις οχημάτων που εμπλέκονταν σε δυστυχήματα, αφού δεν μπορούσαν να προχωρήσουν χωρίς την αποδοχή ευθύνης από πλευράς των ασφαλιστικών εταιρειών, αν και τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών παραμένουν ανοικτά βάσει και του διατάγματος. Αυτό, εκτός από καθυστέρηση, στερούσε και ρευστότητα από τα συνεργεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν και τα ίδια να εργαστούν κανονικά, αν και αυτό επιτρεπόταν.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”  ο γ.δ. του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) Ανδρέας Αθανασιάδης, εξέφρασε ικανοποίηση για την εξέλιξη, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση άκουσε τελικώς τις απόψεις που έθεσε ενώπιον της ο σύνδεσμος. Όπως εξήγησε ο κ. Αθανασιάδης, η εύρυθμη λειτουργία της ασφαλιστικής βιομηχανίας είναι απαραίτητη μεταξύ άλλων και για λειτουργία άλλων ουσιωδών υπηρεσιών, για τις οποίες δεν υπήρξε απαγορευτικό, αλλά και γενικά για την κυκλοφορία οχημάτων στο δρόμο. Εξήγησε, περαιτέρω, πως ένα από τα βασικά επιχειρήματα που έθεσε ενώπιον των αρμοδίων ο ΣΑΕΚ είναι πως από την εύρυθμη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και η ρευστότητα στην αγορά, γενικότερα, αλλά και των επιχειρήσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αθανασιάδης, κάθε εβδομάδα ο ασφαλιστικός κλάδος καταβάλλει 10 εκατ. ευρώ περίπου σε διάφορες απαιτήσεις, είτε προς συνεργεία, νοσοκομεία, γιατρούς, την εργοληπτική βιομηχανία κι αλλού. Ταυτόχρονα, είπε, ο περιορισμός του 15% που τέθηκε δημιουργούσε κι άλλα προβλήματα, ακόμα και στη σύναψη ή ανανέωση συμβολαίων, παρά τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται. Έστω και με μια εβδομάδα καθυστέρηση, ανέφερε ο γ.δ. του ΣΑΕΚ, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τις αλλαγές, γιατί πλέον θα μπορούμε να λειτουργούμε σωστά και να προσφέρουμε ανακούφιση σε όσους αυτές τις δύσκολες ώρες την έχουν ανάγκη.

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]