Κύπρος: Ενισχύεται η αξιοπιστία ασφαλιστικών εταιρειών ζωής

Στο ψηλότερο σημείο της τελευταίας πενταετίας βρίσκεται η αξιοπιστία των μεγάλων εταιρειών του κλάδου ζωής, σύμφωνα με νέα έρευνα της StockWatch.

Η έρευνα έγινε με δείγμα 600 νοικοκυριά και δείχνει ότι ο βαθμός αξιοπιστίας 9 εταιρειών του κλάδου ζωής ανήλθε τον Μάιο του 2018 στο 5,95 από τα 10 από 5,79 στην προηγούμενη έρευνα τον Μάιο του 2017.

Είναι το ψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2013 που δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά ο δείκτης για τις εταιρείες του κλάδου ζωής.

Ο δείκτης αποτυπώνει τις αντιλήψεις των καταναλωτών για τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου ζωής, στηριζόμενος στις απαντήσεις που δίνουν σε δύο ερωτήσεις – πόσο αξιόπιστη είναι η ασφαλιστική εταιρεία και αν θα συστηνόταν σε τρίτους.

Η Universal Life λαμβάνει συνολική βαθμολογία 6,55 από τα 10 όσον αφορά την αξιοπιστία της – 6,8 για το πόσο αξιόπιστη θεωρείται και 6,3 κατά πόσο θα συστηνόταν.

Η θυγατρική της Τρ. Κύπρου Eurolife επίσης λαμβάνει βαθμολογία 6,55 από τα 10 όσον αφορά την αξιοπιστία της – 6,9 για το πόσο αξιόπιστη θεωρείται και 6,2 κατά πόσο θα συστηνόταν.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η CNP Cyprialife λαμβάνει βαθμολογία 6,45 παρουσιάζοντας την πιο μεγάλη άνοδο από τις εταιρείες του κλάδου ζωής στον ένα χρόνο που μεσολάβησε.

Η αξιοπιστία της Hellenic Alico βρίσκεται στο 5,85, η Εθνική Ασφαλιστική λαμβάνει 5,85 και η Allianz 5,70%.

Στην κλίμακα αξιοπιστίας, όπως δείχνει και ο πίνακας, ακολουθούν οι Prime Insurance, Metlife και Altius (πρών Alpha Insurance).

Το μέγεθος του δείγματος ήταν 600 άτομα. Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, αστικές και αγροτικές περιοχές, άντρες και γυναίκες 18 χρονών και άνω.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Η μέθοδος συλλογής στοιχείων ήταν με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RΑΙ.

Η συλλογή των στοιχείων έγινε μεταξύ 4-10 Μαΐου 2018.

Της Γεωργίας Χαννή

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]