ΚΥΠΡΟΣ: Δηλώσεις του Κώστα Κώστα, Βουλευτή ΑΚΕΛ σχετικά με την υπόθεση καταγγελιών των ασφαλιστών για την κατάχρηση εξουσιών από την έφορο ασφαλίσεων.

Σε δηλώσεις προχώρησε ο κ.Κώστας Κώστας, βουλευτής ΑΚΕΛ σχετικά με την υπόθεση που απασχολεί την ασφαλιστική αγορά της Κύπρου όσον αφορά την κατάχρηση εξουσιών της Εφόρου Ασφαλίσεων.

Αναλυτικά:

  1. Αναφορικά με το πλαίσιο εξουσιών, αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων της Εφόρου Ασφαλίσεων σε σχέση με τους ασφαλιστικούς πράκτορες και τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις καταγγελίες για τη μη τήρηση και κατάχρηση του εν λόγω πλαισίου, από μέρους της Εφόρου. Η έκδοση της οδηγίας σχετικά με την απόδοση ασφαλίστρων από την Έφορο Ασφαλίσεων, οδήγησε σε μαζικές προσφυγές 645 διαμεσολαβητών κατά της οδηγίας στο Ανώτατο Δικαστήριο. Μια οδηγία την οποία ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών θεωρεί ως παράνομη αλλά και ως την ικανοποίηση μεθοδεύσεων κάποιων ασφαλιστικών εταιρειών. Ως ΑΚΕΛ διερωτόμαστε, γιατί ενώ το άρθρο 386(1) της νομοθεσίας, αναφέρει ότι τα ειδικότερα θέματα σχετικά με την υποχρέωση των διαμεσολαβητών που δικαιούνται να εισπράττουν χρήματα για λογαριασμό ασφαλιστικών επιχειρήσεων, καθορίζονται με Κανονισμούς που κατατίθενται στη Βουλή για έγκριση, η Έφορος προχώρησε με την έκδοση της οδηγίας αυτής; Γιατί δε ζήτησε τη γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας αν η οδηγία αυτή είναι νόμιμη και συνταγματική, προ της έκδοσής της; Καλούμε την Έφορο Ασφαλίσεων να αποσύρει την οδηγία αυτή ή να αναστείλει την εφαρμογή της την 1/1/18, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε, ότι φαίνεται ότι η απόφαση της Έφορου Ασφαλίσεων εξυπηρετεί συμφέροντα, αφού θα πλήξει σημαντικά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές οι οποίοι θα χάσουν το πελατολόγιο τους, προς όφελος των ασφαλιστικών εταιρειών.
  2. Αναφορικά με το νομοσχέδιο περί οργανωμένων ταξιδιών και των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Πρόκειται για εναρμονιστικά νομοσχέδια που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τα ταξιδιωτικά πακέτα μέσω του διαδικτύου και την προστασία του καταναλωτή.

Το insuranceforum.gr παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και σας ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]