Κύπρος: Αρνούνται να ασφαλίσουν όχι μόνο γυναίκες με καρκίνο του μαστού αλλά και τα παιδιά τους!

  • Έντονες ανησυχίες εκφράζει η Europa Donna Κύπρου για τις πρακτικές ασφαλιστικών εταιρειών έναντι γυναικών.
  • Ενδεικτική είναι η περίπτωση που δεν ασφάλισαν γυναίκα επειδή η μητέρα της είχε εμφανίσει καρκίνο του μαστού!
  • Γυναίκες που ασθένησαν είτε δεν τις επανασφαλίζουν είτε τα ασφάλιστρα καθίστανται αποτρεπτικά υψηλά
  • Αρρυθμίες διαπιστώνονται και με τις τράπεζες στις παραχωρήσεις δανείων

Τις έντονες ανησυχίες τις εκφράζει η Europa Donna Κύπρου, μετά από επώνυμες καταγγελίες και παράπονα που αφορούν σε συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες αντιμετωπίζουν με απαράδεκτο τρόπο ανθρώπους που εμφάνισαν κάποια στιγμή καρκίνο του μαστού, ακόμα όμως και συγγενείς τους!

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Europa Donna Κύπρου  Εύη Παπαδοπούλου, δηλώσεις της οποίας παρατίθενται στο σημερινό “Φιλελεύθερο”, αποκαλυπτική των αδιανόητων τακτικών των οποίων μετέρχονται ασφαλιστικές εταιρείες εις βάρος πελατών τους είναι «η περίπτωση κοπέλας την οποία η ασφαλιστική εταιρεία δεν ασφάλιζε επειδή η μητέρα της είχε χρόνια πριν ασθενήσει με καρκίνο του μαστού».

Μάλιστα η κα Παπαδοπούλου αναφέρει πως έχουν φθάσει «σοβαρά παράπονα από γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με τις ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες διατηρούσαν ή διατηρούν συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης για την Υγεία τους.

«Δυστυχώς», είπε η πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, «έρχονται στην αντίληψή μας διαφορετικά ζητήματα τα οποία μας προβληματίζουν πολύ έντονα. Βλέπουμε περιπτώσεις κατά τις οποίες γυναίκες χάνουν τις ασφάλειές τους και είτε στη συνέχεια δεν τις επανασφαλίζουν οι εταιρείες ή αν τις ασφαλίσουν τα ασφάλιστρα είναι πολύ ψηλά. Βλέπουμε επίσης περιπτώσεις κατά τις οποίες γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό στον καρκίνο του μαστού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ασφαλιστική κάλυψη. Έχουμε δε και προβλήματα με τις τράπεζες οι οποίες για να παραχωρήσουν ένα δάνειο απαιτούν ασφαλιστική κάλυψη ζωής την οποία όμως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν προσφέρουν στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού».

Πλέον, όπως αναφέρει η ίδια η κα Παπαδοπούλου, η Europa Donna Κύπρου, έχει ήδη στραφεί προς τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και στην Έφορο Ασφαλίσεων Βικτώρια Νάταρ. «Εκείνο που έχει σημασία για την Europa Donna, είναι να ακούει τη φωνή των ασθενών και να τη μεταφέρει ώστε τα προβλήματα να λύονται, ούτως ώστε καμία γυναίκα να μην αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο την ώρα ακριβώς που το χρειάζεται…Γνωρίζουμε ακόμη ότι πολλές γυναίκες δεν έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν το δίκιο τους ιδιαίτερα όταν πρέπει να διαχειριστούν και την ασθένειά τους», είπε η κ. Παπαδοπούλου.

Παράλληλα, η κα Παπαδοπούλου ανέφερε πως «όταν αντιληφθήκαμε ότι τα παράπονα που έρχονταν κοντά μας ήταν σημαντικά, αποφασίσαμε ότι έπρεπε να δράσουμε και έτσι ζητήσαμε και είχαμε συναντήσεις τόσο με το Σύνδεσμο των Ασφαλιστικών Εταιρειών, όσο και με την Έφορο της οποίας και ζητήσαμε την παρέμβαση».

Πηγή: newsit.com.cy

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]