“Κούρεμα” μέχρι 90% σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια από Eurobank

Νέα πρωτοβουλία για ρύθμιση οφειλών από δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις αναλαμβάνει η Eurobank.

Η τράπεζα απέστειλε εκ νέου επιστολές σε 50.000 με 60.000 δανειολήπτες οι οποίοι έχουν οφειλές από καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις τα οποία βρίσκονται απλήρωτα για τουλάχιστον 10 με 15 χρόνια.

Πρόκειται για μικρά δάνεια με μέσο όρο 5 με 7 χιλ. ευρώ

Στους πελάτες αυτούς η τράπεζα χαρίζει το 70% με 75% του κεφαλαίου και πέραν αυτού τους εξωλογιστικούς τόκους με αποτέλεσμα το κούρεμα της οφειλής να φτάνει το 90%.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τράπεζα το συνολικό ποσό της εν λόγω ρύθμισης ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια αυτά δεν προορίζονται για πώληση σε funds.

Εν τω μεταξύ, πριν από τα Χριστούγεννα, η Τράπεζα ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη διμερή διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η υπόθεση αφορούσε μία ατομική επιχείρηση, πιο συγκεκριμένα ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο είχε δύο δάνεια συνολικού υπολοίπου περίπου 26.500 ευρώ. Ρυθμίστηκε το ένα δάνειο 24.000 ευρώ με επιμήκυνση διάρκειας 116 μηνών (από 62 μήνες) και μείωση επιτοκίου από 4,23% σε 4,10%. Στο υπόλοιπο ποσό, περίπου 2.500 ευρώ, το ήταν ήδη ενήμερο και επιδοτούμενο από το ΕΤΕΑΝ, δεν υπήρξε “κούρεμα”.

Πηγή: capital.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]