Κορονοϊός: Η διαδικασία εμβολιασμού σε περίπτωση ακύρωσης του ραντεβού

Στη περίπτωση που ένας πολίτης κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό αλλά αδυνατεί να παρευρεθεί στο κέντρο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το ραντεβού του μέσα στις επόμενες 72 ημέρες

Η διαδικασία μετάθεσης ραντεβού
Σε περίπτωση που ένας πολίτης κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό, αλλά αδυνατεί να παρευρεθεί στο κέντρο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το ραντεβού του μέσα στις επόμενες 72 ημέρες. Η μετάθεση είναι δυνατή είτε μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, είτε μέσω μετάβασης σε κοντινό φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Τι γίνεται με τις χαμένες δόσεις του εμβολίου
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Γεωργαντά, σε περίπτωση που ένας πολίτης ούτε παρευρεθεί ούτε αλλάξει το ραντεβού του, δεν θα μπορεί να προβεί σε νέο ραντεβού για ένα μήνα.

«Η κυβέρνηση έχει προβλέψει για όσους πολίτες κλείσουν ραντεβού και δεν εμφανιστούν, χωρίς να έχουν ειδοποιήσει τις τρεις προηγούμενες ημέρες, να μην τους επιτραπεί η δυνατότητα να κλείσουν εκ νέου ραντεβού για ένα μήνα. Ο λόγος που αποφασίστηκε μια τέτοια πολιτική, είναι για αποτυπωθεί το μέγεθος της σπουδαιότητας της διαδικασίας του εμβολιασμού για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας».

Το εμβόλιο του κορονοϊού είναι ένα αρκετά δύσκολο, καθώς καταψύχεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δεν μπορεί αφού βγει από την κατάψυξη να ξαναμπεί. Για να περιοριστεί ο αριθμός των χαμένων δόσεων, οι δόσεις που δεν θα κάνουν οι πολίτες θα διατίθενται σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]