Κοινωνική αυτοδέσμευση….ΜΙΝΕΤΤΑ!

Αναδημοσίευση απο το autotriti.gr
Πιστή η Μινέττα στις κοινωνικές της δεσμεύσεις με συνέπεια & δεκάδες δράσεις. Μιλάμε με την Κα Βασιλική Ζορμπά, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Μινέττα.

Η Μινέττα, από την ίδρυσή της, είναι μια εταιρεία με έντονη δέσμευση στην κοινωνική υπευθυνότητα και στις κοινωνικές αξίες θεωρώντας ότι είναι άμεσα συνυφασμένες με το αγαθό της Ασφάλισης. ¶λλωστε, ένα από τα κεντρικά μας μηνύματα είναι ότι για εμάς στη Μινέττα η ασφάλιση δεν είναι μια απλή συναλλαγή, είναι ανθρώπινη σχέση. Λειτουργούμε σύμφωνα με την Πολιτική Κοινωνικής Υπευθυνότητας και τον Κώδικα Δεοντολογίας που διαθέτουμε, με σταθερότητα, συνέπεια και δέσμευση στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η Μινέττα μεριμνά για την θετική επίδρασή της στην κοινωνία μέσα από τον προγραμματισμό συγκεκριμένων δράσεων με κοινωνικό χαρακτήρα. Διαθέτει και εφαρμόζει άρτιο Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας(ευθυγραμμισμένομε τις Αξίες και την Στρατηγική της) που βασίζεται στους 6 παρακάτω βασικούς πυλώνες και περιλαμβάνει σε ετήσια βάση τις ενέργειες ΕΚΕ που προγραμματίζει προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Κοινωνίας.
Α. Αθλητισμός
Β. Οδική Ασφάλεια
Γ. Παιδί
Δ. Εθελοντισμός
Ε. Εκπαίδευση
ΣΤ. Περιβάλλον
Η Μινέττα δεσμεύεται απέναντι στους πελάτες, στους εργαζομένους και στους συνεργάτες της, αλλά και γενικότερα απέναντι στην κοινωνία, ότι θα συνεχίσει να τηρεί τις υποσχέσεις της και θα παραμείνει πιστή στις αξίες και στις αρχές της.
Η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η αφοσίωση στην εξυπηρέτηση του Πελάτη, η διαφάνεια στις ενέργειες Κοινωνικής Υπευθυνότητας, η μέριμνα για τις ανάγκες της Κοινωνίας και η αξιοπιστία συνθέτουν το πλαίσιο μέσα από το οποίο πορευόμαστε με αισιοδοξία για το μέλλον και ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Αναλυτικά οι δράσεις της Μινέττα το 2020

Εβδομάδα Κοινωνικής Υπευθυνότητας Μινέττα Μια Αγκαλιά
Η ΜΙΝΕΤΤΑ για 2η συνεχόμενη χρονιά και εν μέσω της δύσκολης περιόδου που βιώνουμε διοργάνωσε και πραγματοποίησε Εβδομάδα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, μια εβδομάδα αφιερωμένη σε κοινωνικές ενέργειες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Συγκεκριμένα, ορισμένες από τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν  στο  πλαίσιο της  «Εβδομάδας Κοινωνικής Υπευθυνότητας» αφορούν σε:

 • Δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε σχολεία στο Καστελλόριζο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας,  προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και μακροπρόθεσμα η εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών
 • Προσφορά δείπνων για 250 άστεγους συνανθρώπους μας σε συνεργασία με τον οργανισμό Δείπνα Αγάπης
 • Ενίσχυση αστέγων συνανθρώπων μας μέσω αγοράς συνδρομών του περιοδικού ΣΧΕΔΙΑ για εργαζόμενους και συνεργάτες της Εταιρίας
 • Κάλυψη της θεραπείας δύο παιδιών που ζουν σε σπίτι του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κέρκυρα
 • Παροχή πρωινών γευμάτων σε παιδιά ειδικών σχολείων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηλιαχτίδα για όλη τη σχολική χρονιά
 • Σεμινάρια Ασφαλούς οδήγησης από την σχολή του  ΙΑΒΕΡΗ για τους νικητές του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε μέσω socialmedia.
Covid-19
 • H Μινέττα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας (Covid-19) και τις πρωτόγνωρες για όλους μας καταστάσεις με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της ήταν από τις πρώτες εταιρίες που εφάρμοσε την τηλεργασία στο μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων πριν αυτή γίνει υποχρεωτική παρέχοντας στους πελάτες της άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση. Μάλιστα δημιούργησε συγκεκριμένη πλατφόρμα μέσω της οποίας εργαζόμενοι και συνεργάτες μπορούν να επικοινωνούν και να εκπαιδεύονται εξ αποστάσεως.
 • Προχώρησε σε δωρεά Συστήματος Μακράς Υποστήριξης Καρδιάς και Πνευμόνων στη ΜΕΘ του «ΣΩΤΗΡΙΑ»  σε συνεργασία με άλλες 4 Ασφαλιστικές Εταιρίες. Ως ελάχιστη συνεισφορά στις άοκνες  προσπάθειες του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
 • Επιπλέον, συνέβαλε στο έργο της δράσης “Δείπνο Αγάπης”, προσφέροντας γεύματα για 250 άστεγους την περίοδο του πρώτου, αλλά και δεύτερου lockdown. Ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας (Covid-19), η οποία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους, η στήριξη των ατόμων που στερούνται την στέγη θεωρούμε πως είναι ακόμη πιο σημαντική.
Περιβάλλον
Σε ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον, η ΜΙΝΕΤΤΑ συνεχίζει τις ανακυκλώσεις διαφόρων υλικών και μειώνει τη χρήση χαρτιού χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Ομάδα της Εταιρίας συμμετείχε εθελοντικά σε καθαρισμό παραλίας σε συνεργασία με το EBEN και τη HELMEPA συγκεντρώνοντας μεγάλο όγκο σκουπιδιών. Συγχρόνως υποστήριξε το bazaar STRAY για τους αδέσποτους τετράποδους φίλους μας.

Κοινωνικός Απολογισμός

 • Από το 2016  εκδίδεται σε ετήσια βάση  Κοινωνικό Αποτύπωμα προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι με Διαφάνεια και Συνέπεια  σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν  την Κοινωνία, την Εταιρική Διακυβέρνηση και το Περιβάλλον καθώς και των  δράσεων που υλοποιούμε συστηματικά.
 • H Εταιρία έχει λάβει για 4 συνεχόμενες  χρονιές Πιστοποίηση σε επίπεδα GOLD, PLATINUM&OLYMPIC  σύμφωνα με το Μοντέλο ResponsibleManagementExcellenceModel RME από το EBEN (EUROPEAN BUSINESS ETHICS NETWORK).

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]