Καινούργιο αυτοκίνητο με 8.500€;

Ενώ πολλοί αγοραστές αναζητούν ένα «μικρό και οικονομικό αυτοκινητάκι» στρέφονται σε διάφορες μάντρες μεταχειρισμένων αναζητώντας το επόμενο αυτοκίνητο που θα κινεί αυτούς και τις οικογένειές τους…

Ως αποτέλεσμα είναι να πέφτουν θύματα εξαπάτησης από κάποιους κακούς εμπόρους, που προμηθεύονται ιδιαίτερα οικονομικά για αυτούς, αυτοκίνητα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ τους, τα οποία πολύ εύκολα κατεβάζουν στο επίπεδο που πιστεύουν ότι θα μοσχοπουλήσουν στον Έλληνα «σχεδόν σαν καινούργιο».

Και όμως σήμερα στην Ελληνική αγορά υπάρχουν καινούργια αυτοκίνητα τα οποία πλησιάζουν τις τιμές ενός μεταχειρισμένου. Για παράδειγμα το SEAT Mii του οποίου η τιμή ξεκινάει από τα 8.540€, καινούργιο: με τον χιλιάρι κινητήρα των 60 ίππων, και κατανάλωση επιπέδου diesel (4,4lt/100km). Με 5 αστέρια στις δοκιμές crash test του EuroNCAP και εγγύηση δύο ετών από την SEAT.

Σε ακόμα μεγαλύτερη κατηγορία για παράδειγμα το DACIA Sandero με τον χιλιάρι κινητήρα της Renault, απόδοσης 75 ίππων και με κατανάλωση 5,2lt/100km. Το αυτοκίνητο αυτό κοστίζει 9.450€, καινούργιο, με 5 χρόνια εγγύηση και 3 χρόνια οδική βοήθεια

 Το Mii αλλά και το Sandero είναι δύο από τα πολλά παραδείγματα καινούργιων αυτοκινήτων, που έχουν -σχεδόν- την τιμή ενός μεταχειρισμένου 6 ετών, του οποίου μάλιστα μπορεί να μην ξέρει ο αγοραστής πόσα είναι τα πραγματικά του χιλιόμετρα.

Και όμως υπάρχουν πολλές προσφορές για πολλά καινούργια αυτοκίνητα στην Ελληνική αγορά, των οποίων η τιμή είναι πολύ κοντά σε αυτή κάποιων μεταχειρισμένων 5 ετών και πίσω.

Αρκεί να κάνουμε την ανάλογη έρευνα αγοράς.

Δυστυχώς το Ελληνικό Κράτος δεν μπορεί να μας προστατεύσει από τους επιτήδειους που πλουτίζουν μέσα στην κρίση, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη αναζήτησης ενός «μικρούς και φθηνού diesel».

Ας αυτο-προστατευτούμε λοιπόν, μένοντας συνέχεια ενημερωμένοι…

Πηγή: newsauto.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]