Καίει το deal ΑΤΕ Ασφαλιστική – ERGO (sofokleousin.gr)

Από Αύγουστο – χειμώνα και από Μάρτη – Καλοκαίρι. Προς τις αρχές Φθινοπαώρου φέρεται να πηγαίνει η συμφωνία ολοκλήρωσης της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην Γερμανική Munich Re. H καθυστέρηση των πώλησης δημιουργεί προβλήματα και πολλά ερωτηματικά σχετικά με την έκβαση του deal.

Ένα ακριβώς χρόνο πριν στις 13 Ιουλίου 2014ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν πως ηMunich Re εξετάζει την πιθανότητα ακύρωσης της συμφωνίας ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ –ERGO, θυγατρική της Munich Re από την Τράπεζα Πειραιώς αντί του ποσού των 90 εκατ. ευρώ, (Αύγουστος 2014). Η Munich Re, τότε προέβη στις παραπάνω δηλώσεις στηριζόμενη στο όρο του συμβολαίου ότι ο αγοραστής μπορεί να ακυρώσει την συμφωνία σε περιπτώσεις σοβαρών και απρόβλεπτων συμβάντων.

Σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche μετά την δήλωση της Munich Re έγραψε: «Συναρτήσει των πολιτικών εξελίξεων, είναι αρκετά πιθανό να ασκήσουμε το δικαίωμα μας να ανακαλέσουμε την συμφωνία. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον πωλητή και εξετάζουμε τις επιδράσεις των αλλαγών του πολιτικού σκηνικού».

Εκτοτε για την καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην εδρεύουσα στο Ντύσελντορφ Ergo εδόθησαν δύο σοβαρά επιχειρήματα: Το ένα αφορά την απεμπολοκή της εταιρείας  από την Ρουμανία, και το δεύτερο, την ομαλοποίηση του πολιτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Ωστόσο, πηγές του Sofokleousin.gr που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, δηλώνουν ότι στο χρόνο αυτό παρουσιάστηκαν διάφορα προβλήματα που αφορά τις συμβάσεις, και τις λογιστικές καταστάσεις.

Στο χρονικό των καθυστερήσεων περιλαμβάνονται και οι δηλώσεις του Λαφαζάνη ο οποίος είχε εκφράσει έντονες αντιθέσεις, πολιτικού περιεχομένου, απαιτώντας να παραμείνει η ΑΤΕ Ασφαλιστική σε ελληνικά χέρια. Ωστόσο, αποφεύγοντας να προτείνει λύση για το πώς θα παρέμεναν οι ασφαλιστικές που αντιμετώπιζαν προβλήματα βάσει των νέων προτύπων Solvency II που διασφαλίζουν το τελικό καταναλωτή στην αγορά, χωρίς την σύναψη συμφωνιών.

Σημειώνεται τα ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2015 διαμορφώθηκαν σε 112,7 εκατ. ευρώ ., έναντι  88,9 εκατ. ευρώ.  στις 31 Δεκεμβρίου 2014.Tα Μεικτά Δουλευμένα Ασφάλιστρα στα 125,8 εκατ. ευρώ   έναντι  139,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 9,9%.

της Ελενας Ερμείδου

πηγή: www.sofokleousin.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]