Καρκίνος μαστού: Μήνας πρόληψης ο Οκτώβριος

Ο καρκίνος του μαστού είναι η δεύτερη πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του πνεύμονα και ως εκ τούτου επιβεβλημένες θεωρούνται  οι προληπτικές εξετάσεις. Ο Οκτώβριος μάλιστα αποτελεί μια ευκαιρία για εξετάσεις, καθώς είναι ο μήνας που έχει ορισθεί παγκοσμίως, ως ο μήνας πρόληψης κατά της νόσου.

Η ιατρική επιστήμη μάλιστα τονίζει πως η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές, με την αξιοποίηση των νέων θεραπειών. Μάλιστα σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, οι νέες μέθοδοι θεραπείας μπορούν να χαρίσουν ακόμη και 10 χρόνια ζωής σε ασθενή με καρκίνο του μαστού. Με βάση τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία, η αύξηση της 5ετούς επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού έφτασε το 2010 στο 85% σε σχέση με το 1972 που ήταν περίπου στο 50%.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ο καρκίνος του μαστού όταν εντοπίζεται στα πρώτα στάδια μπορεί να αντιμετωπισθεί πλήρως. Βασική προϋπόθεση όλες οι γυναίκες ειδικά όσες είναι άνω των 40 ετών, να υποβάλλονται σε μαστογραφία. Σε πολλές περιπτώσεις οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν η εξέταση να γίνεται ακόμη και νωρίτερα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]