Κ. Μερέλης/ΕΕΘ: «Να παύσει η ΕΑΕΕ να λειτουργεί ως συντεχνία παλαιάς κοπής»(sofokleousin.gr)

Αυξάνονται οι αυθαίρετες και καταχρηστικές πρακτικές από μέρους των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών τόνισε στο πλαίσιο της ΔΕΘ το μέλος της Επιτροπής ασφαλιστικών και τραπεζικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου Κυριάκος Μερελής ζητώντας από την ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΕΑΕΕ να σταματήσει να λειτουργεί ως μια συντεχνιακή οργάνωση παλαιάς κοπής. Είναι αδιανόητο, διεμήνυσε  να κλείνουν ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της ένωσης, και η ένωση να δηλώνει απούσα, κρυμμένη πίσω από την  ένοχη σιωπή της.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μέσα στο άσχημο οικονομικά περιβάλλον της τελευταίας εξαετίας αυξήθηκαν οι απαιτήσεις πελατών και ασφαλιστικών εταιριών και πρότεινε αύξηση των προμηθειών προς τους συναδέλφους από τις εταιρίες με ταυτόχρονα μείωση του δικαιώματος συμβολαίου.

Τάχθηκε υπέρ της προάσπισης της ιδιωτικής ασφάλισης και χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική κάποιων ασφαλιστικών εταιριών να καθορίζεται η τιμή του ασφαλιστικού προϊόντος βάσει της προμήθειας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή
.
Τόνισε ακόμη ότι σταδιακά αναπτύσσονται και άλλα κανάλια διάθεση (π.χ. κινητή τηλεφωνία, δωροκουπόνια κλπ) και διερωτήθηκε γιατί ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν αποτελέσματα ελέγχων για παραβάσεις Τραπεζών και πρόστιμα. “Την ίδια που ώρα που από τη μια επιχειρείται η βίαιη εφαρμογή του νέου αυστηρού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, από την άλλη αυξάνονται οι αυθαίρετες και καταχρηστικές πρακτικές από μέρους των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών.

Μεταρρύθμιση  αλα κάρτ δεν γίνεται εξήγησε ρίχνοντας  ευθύνες στην ΕΑΕΕ και ζητώντας από αυτή να σταματήσει να λειτουργεί ως μια συντεχνιακή οργάνωση παλαιάς κοπής.

Πηγή : www.sofokleousin.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]