J. Croker, Cromar: Τρέχει την αγορά των cyber κινδύνων με στόχο την πρωτιά!

της Έλενας Ερμείδου

Επενδύσεις χιλιάδων ευρώ πραγματοποιεί από το 2012 και για έξι συνεχή χρόνια στην αγορά η Μεσιτική Ασφαλίσεων Cromar Coverholder at Lloyd’s με στόχο να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς για την κάλυψη των cyber κινδύνων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Insuranceforum.gr ο κος John Croker Γενικός Διευθυντής της Μεσιτικής.

 Χαρακτηριστικά ο κος Croker μας είπε: «Επενδύουμε για πολλά χρόνια σε αυτό το κομμάτι…από το 2012, έξι χρόνια μέχρι σήμερα και είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στην αγορά, προσιτές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της».

Η Cromar στο διάστημα αυτό επενδύει, εξηγεί ο κος Croker, μεταξύ άλλων στην επανεκπαίδευση, στην τεχνογνωσία, δύο σημαντικά συστατικά για την αναβάθμιση των συνεργατών και του κλάδου.

Βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της Cromar η συμμετοχή της στα συνέδρια. Συμμετέχει σε επιλεγμένα συνέδρια, προσθέτει ο κος Croker, όπως αυτό του Insuranceforum.gr που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο μήνα και έφερε κοντά την αγορά, ενημέρωσε για τις ανάγκες της αγοράς, λειτουργώντας ως ένα εργαλείο για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις, η αγορά θα μεγαλώσει και από την αγορά αυτή μερίδιο θα πάρουν όσοι έχουν εκ των προτέρων μεριμνήσει για την ανάπτυξη και την εδραίωση τους στην αγορά. Πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της αγοράς η εφαρμογή του Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Με αυτά τα δεδομένα ο δρόμος για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι ανοιχτός και με πολλές ευκαιρίες σε αυτούς που θα αναβαθμιστούν, θα προσαρμοστούν ανάλογα και θα συνεργάζονται με εταιρείες οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν επενδύσει προς αυτή την κατεύθυνση και γνωρίζουν το αντικείμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο του Insuranceforum.gr στην Θεσσαλονίκη στις 21 Φεβρουαρίου μεταξύ των ομιλητών ήταν ο κος  Νίκος Γεωργόπουλος cyRM, MBA cyber Privacy Risks Insurance Advisor Cromar “Cyber Insurance at Lloyd’s, Co-Founder DPO Academy ο οποίος μίλησε για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και για το πώς ο Κανονισμός αυτός συνδέεται με τις ασφάλειες.

«Αποτελεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο διαχείρισης κινδύνων» ο ίδιος τόνισε. Ρυθμίζει τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων σχετικά με: Τα προσωπικά τους δεδομένα, την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία και μεταβίβαση των προσωπικών τους δεδομένων εντός των ορίων της ΕΕ, τις διαδικασίες διαβίβασης προσωπικών δεδομένων εκτός ΕΕ.

Απαιτείται η παρουσία ενός Υπεύθυνου για την  Προστασία των  Δεδομένων ο οποίος θα εκπροσωπεί την επιχείρηση απέναντι στις Αρχές, υπογραμμίζοντας ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι η λογοδοσία δεν μεταφέρεται, ούτε ανατίθεται σε τρίτο.

Η ασφάλιση των cyber κινδύνων μεταφέρουν τον κίνδυνο από τον ιδιώτη ή την επιχείρηση στην αγορά, έτσι  το Cyber Insurance είναι Εργαλείο Διαχείρισης του Υπολειπόμενου Κινδύνου, ο ίδιος διευκρίνισε.

Το cyber insurance σύμφωνα με την Cromar καλύπτει Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων, κάλυψη για απώλεια εσόδων από διακοπή λειτουργιών από περιστατικά παραβίασης συστημάτων και απώλειας εμπιστευτικών πληροφοριών, κάλυψη από διαχείριση περιστατικών εκβιασμού από απειλές που μπορεί να βλάψουν το δίκτυο ή να οδηγήσουν σε διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ποια είναι η Cromar

Η καταξιωμένη πορεία 50 και πλέον ετών σε Αγγλία και Ελλάδα του ονόματος CROKER συνεχίζεται, όταν το 1999 ιδρύεται η εταιρεία  CROMAR, με διαχειριστή τον John Arthur Bray Croker, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Είναι Μεσίτες Ασφαλειών με μεγάλη ευχέρεια τοποθέτησης κινδύνων στην Διεθνή Ασφαλιστική Αγορά, όπως επίσης και στην Ελληνική, με  όλες τις εταιρείες που λειτουργούν με όρους φερεγγυότητας στο χώρο. Μια περαιτέρω σημαντική ιδιότητα: είναι Ανταποκριτές (Coverholder) των LLOYD’S και έχει εξουσιοδότηση δέσμευσης (binding authority) από ηγετικά συνδικάτα τους όπως KILN και BEAZLEY.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]