ΙΤΑΛΙΑ: Συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στις πιστώσεις

H ιταλική κυβέρνηση δημιούργησε ένα πρόγραμμα αντασφάλισης σχεδιασμένο για να υποστηρίζει τις εγγυήσεις που παρέχονται από τους ασφαλιστές πιστώσεων στον τομέα των πιστώσεων προμηθευτών.

Το σχέδιο επισημοποιήθηκε μέσω της υπογραφής αντασφαλιστικού συμφώνου μεταξύ της Coface και της SACE S.p.A, του κρατικού οργανισμού εξαγωγικών πιστώσεων της Ιταλίας, και καλύπτει τις εγγυήσεις του 2020 που έχει εκδώσει η Coface.

Χάρη στη συμφωνία, η Coface θα μπορέσει να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο υφιστάμενων εγγυήσεων και να παράσχει πρόσθετη κάλυψη, παρά τον σημαντικά αυξημένο κίνδυνο αθέτησης. Η Coface έχει δεσμευτεί να στηρίζει τις ιταλικές εταιρείες στις εμπορικές τους συναλλαγές, τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού. Επιπλέον, ο όμιλος διατηρεί μια στοχοθετημένη προσέγγιση όσον αφορά τη διαχείριση των κινδύνων που ενέχουν οι πελάτες του, λαμβάνοντας υπόψη και την ειδική κατάσταση κάθε εταιρείας σε σχέση με τον τομέα δραστηριότητάς της.

«Ήταν απαραίτητο να βρούμε λύσεις για την υποστήριξη των εταιρειών, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι η χρήση της ασφάλισης πιστώσεων τους παρέχει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά την κάλυψη από τον κίνδυνο μη πληρωμής, την πιο σταθερή ανάπτυξη στις ξένες αγορές, τη μείωση του κόστους διαχείρισης πίστωσης και ευκολότερη πρόσβαση σε τραπεζικές πιστώσεις και factoring», δήλωσε ο κ. Ernesto De Martinis, Δ/νων Σύμβουλος της Coface στην Ιταλία και επικεφαλής στρατηγικής για την περιοχή της Μεσογείου και της Αφρικής.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]