Ιnternational Life: Απαλλάσσεται των συμβολαίων της (insurance-eea.gr)

Με στόχο να αδειάσει από συμβόλαια η International Life (γενικών κλάδων) έως το Νοέμβριο κινούνται οι διαδικασίες και οι επιτελείς που ηγούνται της προσπάθειας βελούδινης ολοκλήρωσης του κύκλου ζωής της μεγάλης αυτής ελληνικής εταιρείας.

Κατά τις πληροφορίες το σχέδιο που επεξεργάζονται είναι να εντοπιστούν και να κατηγοριοποιηθούν όλες οι ανάγκες των συμβολαίων ώστε να μπορέσει ο διαχειριστής να κινηθεί ανάλογα και να ρυθμίσει όποιες απαιτήσεις υπάρχουν για τα συμβόλαια τα οποία και διοχευτεύονται σε άλλες εταιρείες.

Να σημειωθεί ότι επειδή τα συμβόλαια λήγουν σταδιακά και αυτό θα διαρκέσει έως και του χρόνου το καλοκαίρι λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μη δημιουργηθούν τριγμοί από τις ανάδοχες εταιρείες οι οποίες κατά τη συμφωνία που έχει γίνει απαλλάσσονται των βαρών έως και τις ανανεώσεις.

Στην ίδια γραμμή εξάλλου απαλλαγής των απαιτήσεων-υποχρεώσεων των συμβολαίων είναι αυτά της Ζωής που πήρε η Εθνική μαζί με “προίκα” 19,5 εκατ. ευρώ που κατά τη συμφωνία προσδιορίστηκε ότι αντιστοιχούν στις υποχρεώσεις των συμβολαίων που αποδέχθηκε να λάβει διευκολύνοντας της ομαλή έκβαση της υπόθεσης.

Κατά τις πληροφορίες του Insurance-eea  ο διαχειριστής κ. Ι. Περιστέρης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ΤτΕ προκειμένου να επισπεύσει όλες τις διαδικασίες έως να τοποθετηθεί εκκαθαριστής στην εταιρείας, κάτι βέβαια που από ειδικούς στο θέμα αμφισβητείται ότι αποτελεί μονόδρομο.

Γεγονός είναι ότι η έως τώρα χειρισμοί δεν αφήνουν εκτεθειμένους τους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των συμβολαίων ζωής που θα οδηγηθούν στο Επικουρικό Ζωής  οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το πώς μπορεί μια κατηγορία αυτών να αποζημιωθεί προκειμένου να μην γράψουν απώλειες από την αξία εξαγοράς που θα τους καταλογιστεί από το Ε.Κ.Ζωής.

Πηγή : www.insurance-eea.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]