Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς την Εφορία

Τέλη Φεβρουαρίου θα τεθούν σε εφαρμογή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από το Δημόσιο, που θα τελούνται υπό το «καθεστώς» της εμπορικής αξίας των ακινήτων.  Υιοθετώντας τη στρατηγική των τραπεζών, το Δημόσιο θα στοχεύσει στους στρατηγικούς κακοπληρωτές οι οποίοι έχουν σημαντικές-διαχρονικές οικονομικές οφειλές, βγάζοντας στο «σφυρί» τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Στο πολυνομοσχέδιο η επέκταση των e-πλειστηριασμών

Η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη προς την εφορία αλλά και τα ασφαλιστικά Ταμεία, αποτελεί ένα εκ των βασικών προαπαιτούμενων και εκκρεμοτήτων που έχουν απομείνει για την τρίτη αξιολόγηση. Η κυβέρνηση θα κλείσει το ζήτημα, εντάσσοντας τη διάταξη για τους e-πλειστηριασμούς προς την εφορία, στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα, στη Βουλή.

Βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών, οι πλειστηριασμοί από το Δημόσιο θα ξεκινήσουν στα τέλη Φεβρουαρίου ή το αργότερα στις αρχές Μαρτίου. Οι ιθύνοντες του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι οι e-πλειστηριασμοί σε συνδυασμό με άλλα «εργαλεία» που χρησιμοποιούνται ή θα χρησιμοποιηθούν για την είσπραξη οφειλών, όπως για παράδειγμα η ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για χρέη έως 50.000 ευρώ, θα επιφέρουν σημαντικά εισπρακτικά αποτελέσματα.

Φορολογούμενοι με χρέη στην εφορία, που έχουν «πιστοποιηθεί» ως στρατηγικοί κακοπληρωτές, θα δουν περιουσιακά τους στοιχεία, όπως οικόπεδα, σπίτια, αγροτεμάχια και καταστήματα, να τίθενται στην διαδικασία των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με την οποία γίνονται σήμερα οι πλειστηριασμοί ιδιωτικού δικαίου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι την επόμενη Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι, για το 2018, πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία.

Πηγή: sofokleousin.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]