Εικαστική διαδρομή στα επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου στον Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στα επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στην έκθεση του Πρεβεζάνου καλλιτέχνη, Λέανδρου Σπαρτιώτη, στον Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, στο διάστημα από 17 Μαΐου έως 20 Ιουνίου.

Η απεικόνιση των επτά αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, είναι το πλέον πρόσφατο έργο του για το οποίο δούλεψε τους τελευταίους είκοσι μήνες και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην εν λόγω έκθεση.

Στην απομονωμένη, λόγω του δυσπρόσιτου όγκου της Πίνδου, Ήπειρο, κατασκευάστηκαν κατά τον 3ο π.Χ. αιώνα αρκετά θεατρικά οικοδομήματα, επτά από τα οποία έχουν αποκαλυφθεί στο εντός της ελληνικής επικράτειας τμήμα της αρχαίας Ηπείρου και αποκαθίστανται σταδιακά από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το μεγαλύτερο από αυτά και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα του ελληνικού κόσμου είναι το λίθινο θέατρο του ιερού της Δωδώνης, κάτω από το όρος Τόμαρος, κτισμένο στις αρχές του 3ου π.Χ. αιώνα.

Η πρωτοβουλία να δημιουργηθεί μια εικαστική αποτύπωση της πολιτιστικής διαδρομής των θεάτρων που οραματίστηκε ο κ. Σταύρος Μπένος και προωθεί το «Διάζωμα» και η Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και η ανάθεση του έργου στον Λέανδρο Σπαρτιώτη, ανήκει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος «Ακτία Νικόπολις». Ένας κοινωφελής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στόχο έχει να προάγει τον πολιτισμό της περιοχής που δραστηριοποιείται.

Ο Λέανδρος Σπαρτιώτης γεννήθηκε το 1931 στην Πρέβεζα. Σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του η ζωγραφική αποτελεί το ουσιαστικότερο πεδίο των εκφραστικών αναζητήσεων του. Έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ το 2009 επέστρεψε στη γενέτειρά του και δημιούργησε δική του πινακοθήκη, όπου στεγάζεται και η συλλογή έργων που έχει αποκτήσει τα τελευταία πενήντα χρόνια. Παράλληλα το 2016 δημιούργησε την «Όπερα του νερού και του ονείρου», όπου φιλοξενούνται τους καλοκαιρινούς μήνες πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα.

32-Dod

Διάρκεια έκθεσης: 17 Μαΐου έως 20 Ιουνίου 2019.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]