Έκθεση του ECDC: Ζοφερές προβλέψεις για την πανδημία στην Ελλάδα

Δυσοίωνες προβλέψεις καταγράφονται για την χώρα μας στην έκθεση του ECDC, σχετικά με τη πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την έκθεση, το ECDC διαβλέπει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα «σκαρφαλώσει» από 1.000 έως 7.000 περιπτώσεις ημερησίως μέχρι την 19η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) συνέταξε μελέτη την 17η Σεπτεμβρίου για την πορεία του κορονοϊού  για διάστημα ενός μήνα. Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει πίνακες με προβλέψεις για κάθε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωριστά. Οι προβλέψεις βασίζονται σε κάποιους δείκτες και στην απόδοση των μέτρων μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Στους πίνακες καταγράφεται μια βασική πρόβλεψη και τα όρια του στατιστικού λάθους, περιλαμβάνοντας ενδεχόμενα από την εξάλειψη σχεδόν, της επιδημίας έως το πολύ κακό σενάριο, στην περίπτωση δηλαδή που τα μέτρα απέδωσαν τα μέγιστα ή καθόλου αντιστοίχως.

Κρούσματα

Σε ότι αφορά τα επιβεβαιωμένα ημερήσια κρούσματα προβλέπονται περίπου 1.000 κρούσματα ημερησίως την 19η Οκτωβρίου, με το χειρότερο σενάριο ο αριθμός να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τα 7.000 κρούσματα ημερησίως.

Νοσηλευόμενοι

Σχετικά με τον ημερήσιο αριθμό των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία εκτιμώνται περίπου 8.000, ενώ η χειρότερη εκδοχή υπερβαίνει τις 60.000.

Ημερήσια Περιστατικά

Για τα ημερήσια περιστατικά σε ΜΕΘ προβλέπονται περίπου 1.000 αλλά στο χειρότερο σενάριο αγγίζουν τις 8.000.

Θανάτους

Σε ότι αφορά τους ημερήσιους θανάτους προεκτιμώνται σε σχεδόν 25 τη μέρα, αλλά το δυσμενέστερο σενάριο τους ανεβάζει σχεδόν στους 250.

Εισαγωγές

Για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία το ECDC υπολογίζει ότι θα είναι λίγο περισσότερες από 1.000ή 7.000 στο χειρότερο σενάριο της 19ης Οκτωβρίου.

ΜΕΘ

Αναφορικά με τις εισαγωγές στις ΜΕΘ, προβλέπεται να είναι λιγότερες από 250 στην αισιόδοξη εκδοχή και περίπου στις 1.250 στο χειρότερο σε ένα μήνα από τώρα.

Σε όλους τους πίνακες περιγράφεται η αύξηση των αριθμών από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (ή σε κάποιες κατηγορίες λίγο νωρίτερα). Σίγουρα η έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για αυτούς που σχεδιάζουν τα μέτρα όσο και για αυτούς που πρέπει να τα εφαρμόσουν.

Δείτε τo σύνολο της έκθεσης του ECDC

Πηγή: libre.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]