Στα χαρακώματα ενός εμφυλίου πολέμου ο ΠΣΑΣ

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το Διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων, καθώς το τελευταίο διάστημα τα μέλη του φαίνεται να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα που διεξάγουν εμφύλιο πόλεμο με στόχο “την νομιμότητα και τη διαφάνεια”.

Μάχες με φλυτζανάκια του καφέ αλλά και με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ξεσπούν συχνά πυκνά μετά τις πρώτες δηλώσεις της Προέδρου του Δ.Σ. Θεοδώρας Γουργούλη για την υπονόμευση του έργου του Συνδέσμου και τη δημιουργία κλίματος αδιαφάνειας και αδιαλλαξίας. Μάλιστα, η κα. Γουργούλη μίλησε και για μεθοδεύσεις με σκοπό την απομάκρυνση από τη θέση της, ενώ μέγα ζήτημα αποτελεί η δαπανηρή διοργάνωση του συνεδρίου του MDRT και η υπογραφή σύμβασης με την «GRAND RAZZMATAZZ EVENTS ΙΚΕ».

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιάννης Στασινόπουλος στη συνέχεια, απέστειλε ανακοίνωση σε κλαδικό ιστότοπο διατυπώνοντας τη θέση ότι εκπροσωπεί το Διοικητικό Συμβούλιο και ταυτόχρονα κατηγόρησε την κα. Γουργούλη για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, για μη ομαλή λειτουργία του συνδέσμου και για «μεθόδους πετάω λάσπη στον ανεμιστήρα». Τέλος, προανήγγειλε την αλλαγή των εκτελεστικών οργάνων του σωματείου μέσω εκλογών. Με την “Ανακοίνωση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΣΑΣ” ουσιαστικά προτείνεται να καταφερθεί το Διοικητικό Συμβούλιο ως συλλογικό όργανο δημοσίως κατά μέλους του, που μάλιστα τυχαίνει να έχει την ιδιότητα του Προέδρου του. Στην ουσία καταφέρεται το Δ.Σ. κατά του ιδίου του εαυτού του (μέλους του). Η Α’ Αντιπρόεδρος, κα. Νικολάου Μαρία, το μέλος κα. Ελένη Βάσιου και η κα. Γουργούλη δήλωσαν την αντίθεσή τους με την εν λόγω ανακοίνωση που απεστάλη με την υπόνοια ότι εκφράζει το σύνολο του Συμβουλίου, επιφυλασσόμενες με κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Το κείμενο δε μπορεί να υιοθετείται από ένα συλλογικό όργανο, καθώς εκφράζει γνώμη του συντάκτη του, πόσο μάλλον όταν στερεί στο αναφερόμενο πρόσωπο τη δυνατότητα να θέσει ενώπιον του κοινού στην ίδια ανακοίνωση τον εύλογο αντίλογο.

Ακολούθησε η απάντηση της Προέδρου, που δημοσιεύθηκε σε όλα τα μέσα. Η κα. Γουργούλη μίλησε για μια «μικρή κλειστή ομάδα μελών του Δ.Σ., που ερήμην των λοιπών μελών διοικούν τον Σύνδεσμο», ενώ έθεσε μία σειρά από ερωτήματα για τα οποία ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις:

  • Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος του ΠΣΑΣ εδώ και δύο χρόνια;
  • Γιατί δεν ενημερώθηκε όλο το Δ.Σ για τα κριτήρια επιλογής της GRANTRAZZMATAZZ EVENTS ΙΚΕ προκειμένου να διοργανώσει το MDRT Day;
  • Για ποιο λόγο έγινε καταβολή ποσού 66.000 € από Ινδική εταιρεία απευθείας στην RAZZMATAZZ και όχι απευθείας στον Π.Σ.Α.Σ;
  • Για ποιο λόγο δεν έχουν δοθεί στην πρόεδρο τα παραστατικά και λοιπά έγγραφα πληρωμής των υποχρεώσεων το συνδέσμου;

«Ζήτησα να με ενημερώσετε, για ποιο λόγο εδώ και δύο χρόνια σχεδόν βαλτώνει ο οικονομικός έλεγχος του συνδέσμου μας», η ίδια αναφέρει.  Και, προσθέτει, «…Ζήτησα, προκειμένου να υπογράψω προσυντεταγμένο ιδιωτικό συμφωνητικό παροχής υπηρεσιών με την εταιρία «GRANTRAZZMATAZZ EVENTS ΙΚΕ», να μου δοθούν εξηγήσεις, για το ποιος διαπραγματεύτηκε τους όρους και την οργάνωση του συνεδρίου μας και ανέθεσε τελικά την εκτέλεση στην εν λόγω εταιρία αντί ποσού 118.811 ευρώ».

«Ζήτησα να ενημερωθώ για τα κριτήρια επιλογής και για το ποιος τελικά επέλεξε την εν λόγω εταιρία, που εξ όσων γνωρίζω συστάθηκε πρόσφατα και κατά συνέπεια καμία εμπειρία δεν μπορεί να διαθέτει στο χώρο από αντίστοιχες διοργανώσεις. Ζήτησα να ενημερωθώ για ποιο λόγο η αναφερόμενη στο άνω ιδιωτικό συμφωνητικό ινδική εταιρία «HDFC BANKLTD» κατέβαλε στην άνω εταιρία, εν αγνοία του συνδέσμου μας, ποσό 66.000 ευρώ και για ποιο λόγο οι καταβολές αυτές δεν έγιναν στον σύνδεσμό μας», υπογραμμίζει.

Όπως η ίδια αναφέρει: «επαναστατικού περιεχομένου» με μαθήματα Δημοκρατίας και θέσφατα, ότι επειδή η Δικηγόρος του συνδέσμου είναι έντεκα (11) και πλέον έτη δικηγόρος του συνδέσμου μας, εγώ πρέπει να υπογράφω όποια σύμβαση και με όποιο περιεχόμενο κρίνουν κάποιοι. Ο έλεγχος μιας σύμβασης της οποίας την ευθύνη υπογραφής φέρω εγώ, από την επί 11 έτη νομικό μας σύμβουλο και η όποια νομική της κρίση περί της απολύτου νομιμότητας της εν λόγω συμβάσεως, αυτονοήτως δεν με υποχρεώνει στην υπογραφή της, ειδικά όταν δεν μου δίδονται απαντήσεις στα ως άνω ερωτήματα».

Ως εκ τούτου, τίθεται το ερώτημα ποιος και πώς διοικείται ο ΠΣΑΣ; Γιατί να μην τίθενται επί τάπητος τα οικονομικά ζητήματα; Πότε θα δοθούν όλες αυτές οι απαντήσεις όχι μόνο στην πρόεδρο αλλά και σε κάθε μέλος του Συνδέσμου;

Κλείνοντας η κα. Γουργούλη δήλωσε την πρόθεσή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικά σημείωσε: «...η απαξίωσή μου και οι δυσφημιστικές σας πράξεις έφθασαν στο τέλος και είμαι πλέον υποχρεωμένη, προκειμένου να σταματήσει «ο κατήφορος» να προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια, προκειμένου να διαταχθεί οικονομικός έλεγχος και να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες, τόσο για να προστατέψω το σύνδεσμό μας και τον εαυτό μου όσο και για να ενημερωθούν και προστατευθούν τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. αλλά και του συνδέσμου μας.»

Δημοσιογραφικό Τμήμα Insuranceforum.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]