Σε διαπραγματεύσεις ΑΧΑ και Generali με 150 εκατ. ευρώ το πιθανολογούμενο τίμημα της πώλησης

Μέσα Αυγούστου το δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg τάραξε τα νερά του ελληνικού ασφαλιστικού κόσμου με την πώληση της ελληνικής ΑΧΑ Ασφαλιστικής στην Generali.

Με τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών να αρνούνται κάθε σχόλιο στο δημοσίευμα, οι εταιρείες φαίνεται να διαπραγματεύονται την πώληση της μονάδας με προϊόντα ζωής και γενικών ασφαλίσεων που κοστολογείται στα 150 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως η ΑΧΑ πωλεί ασφαλιστικά προϊόντα στην Ελλάδα μέσω μακροπρόθεσμης συμφωνίας διανομής που έχει συνάψει με την Alpha Bank. Παράλληλα, εξυπηρετεί 576.000 πελάτες με παραγωγή για τη χρήση του 2019 να φθάνει τα 160 εκατ. ευρώ (με αύξηση 3,2%).

Από την άλλη, στην ελληνική αγορά δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με τις συνέπειες της πώλησης με κυριότερο την πιθανότητα ενεργοποίησης ρητρών σχετικών με την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης, στη συμφωνία bancassurance μεταξύ ΑΧΑ και Alpha Bank.

Υπενθυμίζεται ότι η AXA αγόρασε την Alpha Ασφαλιστική, το 2007 έναντι 255 εκατ. ευρώ. Επίσης, η κερδοφορία του ομίλου υποχώρησε το α’ εξάμηνο του έτους, καθώς οι αιτήσεις για αποζημιώσεις λόγω κορονοϊού άγγιξαν το 1,5 δις. ευρώ και η μετοχή της ΑΧΑ έχει υποχωρήσει κατά 30% από την αρχή του έτους, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται γύρω στα 43 δις. ευρώ.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Insuranceforum.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]