Σ.Δ.Α.Ε. – Εκδήλωση για τους ασφαλιστές στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους ασφαλιστές!

Επανέρχεται ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την διοργάνωση εκδήλωσης της Ε.Α.Ε.Ε και του Ε.Ε.Α. στην Θεσσαλονίκη. Με ανακοίνωση που απέστειλε στους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αναφέρει σχετικά:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και ταυτόχρονα να θέσουμε υπό την κρίση σας ένα γεγονός που αφορά τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης, τον επαγγελματικό κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (ασφαλιστές), καθώς και την τάξη στη θεσμική εκπροσώπηση των φορέων της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην εκδήλωση που, από ότι ενημερωθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα διοργανωθεί από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σε συνδιοργάνωση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, χωρίς να ακολουθηθεί η θεσμική διαδικασία ενημέρωσης και πρόσκλησης για συνδιοργάνωση ή υποστήριξη των τοπικών θεσμικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, δηλαδή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ) και του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών (Σ.Δ.Α.Ε) με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Όπως θα δείτε και από την παρακάτω επιστολή-διαμαρτυρία που έχουμε ήδη αποστείλει στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος καθώς και στον κλαδικό τύπο, θεωρήσαμε σοβαρό ατόπημα τη διεξαγωγή εκδήλωσης ασφαλιστικού περιεχομένου χωρίς την παρουσία των αρμόδιων θεσμικών φορέων.

Ακολουθεί η επιστολή που εστάλη στην Ε.Α.Ε.Ε και στους αρμόδιους φορείς.

Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε μέσω κλαδικών ιστοσελίδων για την ενημερωτική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, με διοργανωτή την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) και συνδιοργανωτή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και θέμα την «Ασφάλιση της Επιχείρησης».

Εκδηλώσεις ασφαλιστικού περιεχομένου που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του κλάδου είναι πάντα καλοδεχούμενες και αναγκαίες για τη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς όμως η Ε.Α.Ε.Ε. και το Ε.Ε.Α. δεν έπραξαν το προφανές. Δεν προσκάλεσαν τους τοπικούς φορείς που εκπροσωπούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην πόλη μας και δε ζήτησαν την παραχώρηση Αιγίδας ή έστω την υποστήριξη της εν λόγω εκδήλωσης από τον Σύνδεσμο Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών (Σ.Δ.Α.Ε.), παραβλέποντας έτσι τη σημασία του ιστορικού αυτού Συλλόγου της Συμπρωτεύουσας.

Σε μια εκδήλωση που έχει ως αντικείμενο την ασφάλιση επιχειρήσεων η παντελής αγνόηση των φορέων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Θεσσαλονίκης, εγείρει πολλά και  ποικίλα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας. Δημιουργεί δε έντονο, αλλά απολύτως δικαιολογημένο προβληματισμό για τους λόγους που οι τοπικοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν προσκαλούνται από τους διοργανωτές σε μια εκδήλωση για τις επιχειρηματικές ασφαλίσεις.

Ο Σ.Δ.Α.Ε. εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των επίσημων  φορέων διαμεσολάβησης της Θεσσαλονίκης.

Η στάση των διοργανωτών της εκδήλωσης δεν τιμά ούτε τον Σύνδεσμο Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών (ΣΔΑΕ) αλλά ούτε και τα μέλη του.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]