Μεγάλη συμμετοχή στα σεμινάρια επανεκπαίδευσης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Με σημαντικό αποτέλεσμα, υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για την επανεκπαίδευση-επαναπιστοποίηση γνώσεων για να συμπληρώσουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ώρες που τους «λείπουν» με βάση τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Περισσότεροι από  1.000 επαγγελματίες παρακολούθησαν  τα σεμινάρια που εξελίχθηκαν με την υποστήριξη του ΕΕΑ είτε με φυσική παρουσία στις αίθουσες του Επιμελητηρίου είτε εξ αποστάσεως καθώς δόθηκε και αυτή η δυνατότητα.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές διασφάλισαν τις απαιτούμενες ώρες που χρειάζονταν, αναγνώρισαν την πρακτική σκοπιμότητα της πρωτοβουλίας και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ειδική αυτή παροχή που τους διασφάλισε το Επιμελητήριο.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε  24 Οκτωβρίου  και έληξε 17 Δεκεμβρίου.  Έγιναν 15 κύκλοι σεμιναρίων. Οι 7 αφορούσαν τον τομέα Α οι 7 τον τομέα Γ και έναν (1) τον τομέα Β. Επίσης έγιναν και 8 κύκλοι σεμιναρίων e-learning σε όλους τους τομείς.

Καθοριστική και αναγνωρίσιμη ήταν η συμβολή των ασφαλιστικών εταιρειών που συνέβαλαν στην υλοποίηση των σεμιναρίων και συγκεκριμένα των Eurolife, Groupama, Interamerican, Ατλαντική Ένωση, και Εθνική.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, το ΕΕΑ φιλοξένησε στα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και από την περιφέρεια, ενώ στήριξε και ανάλογες πρωτοβουλίες άλλων Επιμελητηρίων συμβάλλοντας ουσιαστικά στην στήριξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε όλη την επικράτεια.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η δυνατότητα που δόθηκε για την εξ αποστάσεως  παρακολούθηση (e-learning) των σεμιναρίων, κάτι που διευκόλυνε επίσης μεγάλο αριθμό επαγγελματιών που επέλεξαν αυτή την μέθοδο συμπληρώνοντας τις ώρες που χρειάζονταν. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της περιφέρειας και τα κατά τόπους Σωματεία του κλάδου, και υποστηρίχθηκε από τα  τμήματα  εκπαίδευσης της ΕΘΝΙΚΗΣ και της GROUPAMA.

Με αφορμή την υλοποίηση των σεμιναρίων και την υψηλή αποδοχή που είχαν από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου  αναφέρει ότι « τα σεμινάρια είναι μια από τις πρωτοβουλίες του ΕΕΑ που αποδεικνύουν στην πράξη την σταθερή μας θέση ότι το Επιμελητήριο στηρίζει τον κλάδο και κάθε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή σε όποια περιοχή της χώρας και να βρίσκεται. Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που αποδίδουν αξία σε επαγγέλματα και κλάδους που η ανάπτυξή τους, η αναβάθμισή τους, η εξέλιξή τους, στηρίζουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας».

Στην ίδια κατεύθυνση ο γενικός γραμματέας του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρης Γαβαλάκης ο οποίος παραστάθηκε σε όλα τα σεμινάρια στο ΕΕΑ και συντόνισε την πανελλαδική εξέλιξη της πρωτοβουλίας, τονίζει ότι «το ΕΕΑ παρακολουθεί, καταγράφει και  «απαντά» σε όλες τις ανάγκες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αποφασίζοντας κατά περίπτωση δράσεις που θα συνδράμουν στην ομαλή εξέλιξη του κλάδου και του κάθε επαγγελματία στο νέο περιβάλλον της αγοράς. Ταυτόχρονα απαντά με την χρήση της τεχνολογίας από την 1 Ιανουαρίου 2020 δίνοντας τη δυνατότητα στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές εξ αποστάσεως να υποβάλλουν κάθε αναγκαίο έγγραφο προς το Επιμελητήριο αλλά και να ανανεώνουν την άδειά τους». 

Πηγή: insurance-eea.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]