Επιστολή 6 ασφαλιστικών πρακτόρων προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου για τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω COVID-19

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΣΠΑ

Ένα ένα τα επιμελητήρια της χώρας προκηρύσσουν το πρόγραμμα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID 19 και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές συνεχίζουν να είναι απόντες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ζάκυνθο όπου 6 ασφαλιστικοί πράκτορες έστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου και η οποία αναφέρει τα εξής:

Ζάκυνθος 5 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αξιότιμε Πρόεδρε και σεβαστοί σύμβουλοι του Επιμελητήριου Ζακύνθου, θα ήθελα δια της παρούσας Επιστολής μου να σας ενημερώσω για μια ακόμη αδικία σε βάρος του κλάδου μας ΚΑΔ 66.22 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΙΤΕΣ που γίνεται με τον αποκλεισμό μας από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ /ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ από την ΔΡΑΣΗ: Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ .

Κ. Πρόεδρε από την έλευση της πανδημίας ο κλάδος μας έχει πληγεί πάρα πολύ και ειδικά εμείς που βρισκόμαστε στα Ιόνια Νησιά και περιμέναμε την θερινή περίοδο να ανοίξουν οι επιχειρήσεις τα Ξενοδοχεία , τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ,τα Ταξιδιωτικά γραφεία τα γραφεία Ενοικίασης Αυτ/των & Μοτοσυκλετών για να προβούμε στις ασφαλίσεις των ανωτέρω επιχειρήσεων. Πόσα καταστήματα δεν άνοιξαν την φετινή περίοδο το γνωρίζετε πιστεύω παρά πολύ καλά .Από αυτά που άνοιξαν για το χρονικό διάστημα από μέσα Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου, ο τζίρος τους ήταν πολύ λιγότερος από την περσινή περίοδο , για αυτό τον λόγο έχουν και συμπεριλήφθη μέσα στους επιλέξιμους ΚΑΔ από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ για την ενίσχυση τους .ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; Ασφαλίστηκαν όλοι; και εάν συμφωνείτε το ίδιο είναι όταν κατά την περσινή περίοδο είχαν ασφαλιστεί για εξάμηνη διάρκεια και φέτος για δίμηνο; Αυτό δεν έχει επίπτωση , μείωση στην λειτουργία του Ασφαλιστικού Γραφείου;.

Κ. Πρόεδρε η λειτουργία ενός γραφείου απαιτεί και κάποια έξοδα όπως γνωρίζετε (ενοίκια – πληρωμή υπάλληλων – πληρωμή ΕΦΚΑ – ΙΚΑ υπάλληλων, καθώς επίσης και λειτουργικά έξοδα από την εκτύπωση των συμβολαίων, το γνωρίζετε ότι όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μετακυλήσει όλα τα έξοδα που αφορούν την εκτύπωση των συμβολαίων στα γραφεία; Όταν υπάρχει μείωση των ασφαλιστικών εργασιών σίγουρα τα έξοδα θα βγουν πολύ δύσκολα η θα γίνουν κάποιες περικοπές πχ Απόλυση υπάλληλων (πράγμα που δεν έχει γίνει από κανέναν συνάδελφο ειδικά εδώ στην Ζάκυνθο) με αποτέλεσμα να υπάρξει και πρόβλημα γενικά στην κοινωνία .

Θέλω να σας γνωρίσω ότι σαν κλάδος είχαμε συμπεριλήφθη από την πολιτεία αρχές Απριλίου στου επιλέξιμους ΚΑΔ που έτυχαν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας από την πολιτεία. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ;

Κ. Πρόεδρε για όλους τους ανωτέρω λογούς τους οποίους και εάν θέλετε μπορούμε να σας τους αναφέρουμε και προφορικά με μια συνάντηση μας, θα σας παρακαλούσαμε ως μέλη του Επιμελητηρίου Ζακύνθου να προβείτε στις αναγκαίες και ειδικότερες ενέργειές σας προκειμένου να αρθεί η αδικία αυτή και συμπεριληφθούμε και εμείς μέσα στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία .

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Βασιλείου

Ξένος – Καρούμπας Γεώργιος

Πέττα Αικατερίνη

Καραμαλίκη Ρούσσα

Παναγιωτόπουλος Στέφανος

Αρβανιτάκης Αθανάσιος

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]