Επικοινωνία Σ.Δ.Α.Ε με Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επίλυση του θέματος με τον αποκλεισμό των διαμεσολαβητών από το νέο πρόγραμμα επιδότησης

Επιστολή προς τον κ. Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα απέστειλε το Δ.Σ του Σ.Δ.Α.Ε προκειμένου να λάβει γνώση και ο ίδιος για τον αποκλεισμό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από το νέο πρόγραμμα επιδότησης.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη,

Η παρούσα επιστολή μας αφορά την συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσατε την Τρίτη 1/9/2020 και κατά τη διάρκεια της οποίας  παρουσιάσατε το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που πληγήκαν από τον COVID 19 με τίτλο «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid 19 στη Κεντρική Μακεδονία»

Διαβάζοντας με προσοχή τους επιλέξιμους Κ.Α.Δ με έκπληξή μας διαπιστώσαμε πως ο κλάδος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν συμπεριλαμβάνεται στην νέα δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεδομένου ότι στον κατάλογο των ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις που επισήμως χαρακτηρίστηκαν «πληγείσες» από την κυβέρνηση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως και ο κλάδος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών συμπεριλήφθηκε στα πληγέντα επαγγέλματα από την κυβέρνηση με τις αντίστοιχες οικονομικές επιδοτήσεις. (επιδόματα 800€, μείωση ενοικίου κλπ)

Πέραν όμως των υφιστάμενων μέτρων η πραγματικότητα είναι πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου, πλήγμα το οποίο έχει ακόμη και σήμερα σημαντικές συνέπειες. Αυτό μάλιστα έχει αποτυπωθεί και στις επίσημες στατιστικές μελέτες κλαδικών φορέων.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος της ασφάλισης δεν συμπεριλαμβάνεται σε σημαντικά προγράμματα επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων (π.χ ΕΣΠΑ) κάτι το οποίο σε πάγια βάση αποτελεί αρνητικό χαρακτηριστικό όσον αφορά την πρόσβαση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε χρηματοοικονομικά και επενδυτικά εργαλεία.

Θα το εκτιμούσαμε αν επιληφθείτε του θέματος, για το οποίο είμαστε σίγουροι πως συνέβη από παράλειψη, και με παρέμβασή σας να λυθεί το θέμα που προέκυψε προκειμένου ο κλάδος της διαμεσολάβησης να ενταχθεί στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα και να μπορέσει η διαμεσολάβηση να στηριχθεί οικονομικά σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

Για το Διοικητικό Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών (Σ.Δ.Α.Ε.)

Ο Πρόεδρος, Αριστείδης Βασιλειάδης

Ο Γεν. Γραμματέας, Σταύρος Αθανασιάδης”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]