Επανεξέταση της έννοιας «ασφαλιστικές εργασίες» απαιτεί η νέα ψηφιακή εποχή

Με απάντηση της σε διαβούλευση της EIOPA, η Insurance Europe επισημαίνει, σχετικά με τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που αναδεικνύει η ψηφιοποίηση, πως η τελευταία προσφέρει την ευκαιρία για αύξηση των παρόχων και των εταίρων στον ασφαλιστικό τομέα. Οι συνεργασίες και οι συμπράξεις είναι εξ άλλου ήδη εμφανείς. Αυτό σημαίνει όμως ότι πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για ανταγωνισμό με ισότιμους όρους. Στην περίπτωση των νεοϊδρυθέντων εταιρειών το πλαίσιο των κανόνων καλύπτει τους πελάτες μόνο όταν τηρούνται οι αρχές: «ίδιες δραστηριότητες, ίδιοι κίνδυνοι, ίδιοι κανόνες».

Σύμφωνα βέβαια με την Solvency II, ορισμένες νέες ψηφιακές δραστηριότητες ενδέχεται να θεωρηθούν μη ασφαλιστική εργασία. Έτσι οι ασφαλιστές θέτονται σε μειονεκτική θέση έναντι άλλων συμμετεχόντων στην ψηφιακή οικονομία.

Ο υπάρχων ορισμός της έννοιας «ασφαλιστικές εργασίες» πρέπει συνεπώς να επανεξεταστεί, έτσι ώστε να επιτρέπονται οι νέες συνεργασίες και οι ψηφιακές δραστηριότητες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών να είναι μέρος της βασικής τους δραστηριότητας.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]