Όμιλος AIG – Καθαρά κέρδη 505 εκατ. δολ. το γ’ τρίμηνο του έτους

Το τρίτο τρίμηνο του έτους ο όμιλος παρουσίασε καθαρά κέρδη AIG ήταν 505 εκατομμύρια δολάρια, με τις μετοχές να διαμορφώνονται στα 0,56 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με μια προσαρμοσμένη ζημία μετά τη φορολογία που αναλογεί στους κοινούς μετόχους της AIG ύψους $ 301
ή 0,34 δολάρια ανά κοινή μετοχή, στο προηγούμενο τρίμηνο.

Η American International Group, Inc. (AIG) ανακοίνωσε καθαρό κέρδος για το τρίτο τρίμηνο του έτους ύψους 505 εκατομμυρίων δολαρίων ή 0,56 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα 301 εκατομμύρια δολάρια ζημίας ή 0,34 ανά μετοχή, στο προηγούμενο τρίμηνο. Η βελτίωση αυτή οφείλεται κυρίως στα καθαρά κέρδη προ φόρων ύψους 929 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι των καθαρών ζημιών προ φόρων ύψους 511 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο Brian Duperreault, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AIG, δήλωσε τα εξής: “Τα αποτελέσματά μας αυτό το τρίμηνο αντανακλούν τη σημαντική, συνεχή εργασία σε όλη την εταιρεία, για να τεθούν τα θεμέλια για μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη. Τα αποτελέσματα ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες μας, ιδιαίτερα στη Γενική Ασφάλιση, η οποία παρουσίασε σημαντική βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο (ζημίες 249 εκατ. δολ. -πολύ μικρότερες από τις ζημίες 1,7 δις .δολ. ένα χρόνο πριν) λόγω της επικέντρωσης μας στην βελτιστοποίηση του underwriting, στην συγκράτηση των δαπανών και στην ενισχυμένη στρατηγική αντασφάλισης. Οι κλάδοι ζωής και συνταξιοδότησης συνέχισαν να παράγουν σταθερά αποτελέσματα, παρά τις συνεχιζόμενες οπισθοδρομικές διακυμάνσεις από το περιβάλλον σταθερού χαμηλού επιτοκίου.”

“Καθώς πλησιάζουμε το 2020, είμαστε σίγουροι ότι θα εξασφαλίσουμε κερδοφορία για ολόκληρο το έτος 2019 και θα παραδώσουμε διψήφιο ROCE μέχρι τα τέλη του 2021. Έχουμε ακόμα πολύ μεγάλη δουλειά μπροστά μας, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο”, πρόσθεσε ο κ. Duperreault.

Δείτε όλη την παρουσίαση στα Αγγλικά ΕΔΩ.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]