Μεγάλες οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις από τις αντιδράσεις για τη δολοφονία του George Floyd

Οι αποζημιώσεις που αναμένεται να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα επεισόδια στις διαδηλώσεις αντίδρασης στην ανθρωποκτονία του George Floyd στη Μινεάπολη φαίνονται να ξεπερνούν κάθε αντίστοιχο προηγούμενο.

Στις 25 Μαΐου ο πρώην πλέον αστυνομικός, Derek Chauvin πατούσε με το γόνατό του επί 8 λεπτά το λαιμό του George Floyd προκαλώντας του ασφυξία. Το βίντεο του θανάτου του κάνει το γύρο του διαδικτύου από τότε αποτυπώνοντας για άλλη μία φορά τη ρατσιστική βία από την αμερικανική αστυνομία απέναντι σε άοπλους Αφροαμερικανούς.

Ένα τεράστιο κύμα διαδηλώσεων αλλά και ταραχών, μετά την αναίτια, εν ψυχρώ δολοφονία ξέσπασε σε όλη τη χώρα, καθώς το αποτρόπαιο συμβάν μετατράπηκε σε σύμβολο του βαθιά εδραιωμένου ρατσισμού σε βάρος των μελών των φυλετικών μειονοτήτων. Οι ταραχές που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θυμίζουν το 1967, όταν ξέσπασαν στο Ντιτρόιτ οι σοβαρότερες φυλετικές ταραχές στη νεότερη αμερικανική ιστορία. Οι διαδηλώσεις έφτασαν έξω από το Λευκό Οίκο με τον Τραμπ να μεταφέρεται σε καταφύγιο, ενώ υπάρχουν αναφορές για χιλιάδες συλλήψεις και τραυματισμούς. Τουλάχιστον 40 πόλεις έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα επεισόδια, οι ζημιές και οι λεηλασίες αναμένεται να επιφέρουν πλήθος αξιώσεων, καθώς υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις ζημιές των 775 εκατ. δολαρίων που κάλυψε η ασφαλιστική αγορά (1,42 δις δολαρίων με τα σημερινά δεδομένα) μετά από τις διαδηλώσεις το 1992 για το βίαιο ξυλοδαρμό και τη δολοφονία του αφροαμερικανού Rodney King από 4 αστυνομικούς.

«Αναμένουμε ότι από τις διαμαρτυρίες θα υπάρξουν σημαντικές ζημιές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Insurance Information Institute, Mark Friedlander. “Ωστόσο, επειδή είναι ένα συνεχές συμβάν, είναι πολύ νωρίς για να προσδιορίσουμε το ύψος των ζημιών σε ιδιοκτησίες”.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]