Για ποιο λόγο η Google συλλέγει δεκάδες εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα;

Η Google συνεργάζεται με έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους υγειονομικής περίθαλψης των Η.Π.Α. για τη συλλογή πληροφοριών της υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων στις 21 πολιτείες.

Η πρωτοβουλία, με την κωδική ονομασία “Project Nightingale”, φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια του Κολοσσού να συλλέξει μία πληθώρα ιατρικών δεδομένων. Το “Project Nightingale” ξεκίνησε υπό άκρα μυστικότητα το περασμένο έτος με τη συνεργασία του όμιλο Ascension, που διαθέτει 2600 νοσοκομεία, ιατρικά γραφεία άλλες εγκαταστάσεις. Η Google προχώρησε στη συλλογή στοιχείων, όπως εργαστηριακά αποτελέσματα, διαγνωστικές ιατρικές εξετάσεις και αρχεία νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των ασθενών και των ημερομηνιών γέννησης. Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν για εξεύρεση θεραπειών και ιατροφαρμακευτικών λύσεων

Ούτε οι ασθενείς ούτε οι γιατροί είχαν ειδοποιηθεί. Τουλάχιστον 150 υπάλληλοι της Google έχουν ήδη πρόσβαση σε δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων ασθενών. Σε ένα δελτίο τύπου, ωστόσο, οι εταιρείες δήλωσαν ότι η πρωτοβουλία συμμορφώνεται με την ομοσπονδιακή νομοθεσία για την υγεία και περιλαμβάνει ισχυρή προστασία για τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.

Μερικοί υπάλληλοι της Ascension έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται και μοιράζονται τα δεδομένα, τόσο από τεχνολογική όσο και από ηθική άποψη. Αλλά οι εμπειρογνώμονες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων δήλωσαν ότι φαίνεται ότι είναι επιτρεπτός βάσει του ομοσπονδιακού νόμου που επιτρέπει στα νοσοκομεία να μοιράζονται δεδομένα με τους επιχειρηματικούς εταίρους χωρίς να ενημερώνουν τους ασθενείς, εφ ‘όσον οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται υγειονομικούς σκοπούς

Η Google σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιεί τα δεδομένα εν μέρει για να σχεδιάσει ένα νέο λογισμικό, το οποίο θα υποστηρίζεται από προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη για την εύρεση κατάλληλης θεραπείας για συγκεκριμένες ασθένειες.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]