Αυστηρή δήλωση ΠΟΑΔ: Δεν κατέχουμε και κυρίως δεν ελέγχουμε ΜΜΕ

Το insuranceforum.gr έλαβε το παρακάτω Δ.Τ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και σας το παρουσιάζει.

Να θυμίσουμε πως το εν λόγω ζήτημα προέκυψε έπειτα από δημοσίευμα του mavrosgatos.gr το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων πως “Από την μια Χατζηθεοδοσίου και Γαβαλάκης ισχυρίζονται ότι το έργο των σωματείων είναι πολύτιμο και από την άλλη ακυρώνουν ουσιαστικά το έργο τους διεκδικώντας όλα τα εύσημα για συλλογικές επιτυχίες”.

Διαβάστε εδώ το επίμαχο άρθρο με τίτλο “Φτάνει Πια Το «Καπέλωμα» Των Σωματείων Της Διαμεσολάβησης Από Το Ε.Ε.Α!”

Ακολούθησε επιστολή της Ε.Ε.Α.Ε (να σημειώσουμε πως η εν λόγω επιστολή δεν εστάλη ουδέποτε στο insuranceforum.gr), η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

Είναι απορίας άξιο πώς επιτρέπεται στον οποιονδήποτε να κάνει χρήση επιστολών και στοιχείων ενός δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου (βλ. Π.Ο.Α.Δ.), πολλώ δε μάλλον να χρησιμοποιεί αυτά και να καταφέρεται κατά θεσμικών φορέων ή Συναδέλφων, που έχουν προσφέρει επί χρόνια στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, προτού ληφθεί η άδεια για την όποια δημοσίευση ή έστω προτού το συγκεκριμένο όργανο ή σωματείο λάβει γνώση τού προς δημοσίευση άρθρου, έτσι ώστε να ελεγχθεί στοιχειωδώς το περιεχόμενο. Είναι περίπτωση που αφορά συλλογικά όργανα και όχι πρόσωπα! Η θέση και το κύρος του αρχαιότερου και πολυπληθέστερου Σωματείου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης αλλά και ημών ως εκπροσώπων του, επιβάλλει τον πλήρη διαχωρισμό μας από την συγκεκριμένη τοποθέτηση, αλλά ακόμη πιο σημαντικό από ΟΛΟΥΣ όσους την ενστερνίζονται. Καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών να πάρει θέση και να πράξει ότι επιβάλλεται για την αποκατάσταση των θιγομένων.»

Ακολουθεί η επιστολή της Π.Ο.Α.Δ η οποία απαντάει στο εν λόγω δημοσίευμα της Ε.Ε.Α.Ε

Αναγνώσαμε την από 4/6/20 ανοικτή επιστολή των Συναδέλφων μας της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και κρίνουμε σκόπιμο, ανεξάρτητα από τις προτροπές της ΕΕΑΕ, να τοποθετηθούμε επισήμως.

Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο, τόσο στην αναφορά ότι οι διεκδικήσεις και τα ζητούμενα είναι κοινά για όλους τους φορείς της Διαμεσολάβησης όσο και στις αναφορές περί της προσφοράς του ΕΕΑ και του Προέδρου του κ. Χατζηθεοδοσίου τον οποίο και τιμούμε ιδιαίτερα.
Μας προκαλεί όμως έκπληξη το γεγονός ότι εγκαλείται η ΠΟΑΔ για άρθρο ηλεκτρονικού μέσου, το οποίο, το μόνο που λαμβάνει από την ΠΟΑΔ είναι τα επίσημα δελτία τύπου, όπως και όλα τα υπόλοιπα κλαδικά ΜΜΕ.

Κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τους αγαπητούς συναδέλφους της ΕΕΑΕ, ότι είναι πάγια θέση της ΠΟΑΔ να μην συνοδεύει τα δελτία τύπου, με “οδηγίες χρήσης“! Πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και θεωρούμε ότι ο απόλυτος κριτής είναι ο αναγνώστης!

Η ΠΟΑΔ δεν κατέχει και κυρίως δεν ελέγχει ΜΜΕ και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό ΚΑΝ να το επιχειρήσουμε!
Αγαπητοί Συνάδελφοι, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι όταν πρόσφατα η ΠΟΑΔ και γενικότερα τα Σωματεία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης βρέθηκαν στο στόχαστρο ενός «ατυχέστατου» άρθρου, δεν σας εγκαλέσαμε δημόσια που δεν πήρατε θέση για να υπερασπιστείτε τα Σωματεία και την Ομοσπονδία στην όποια ανήκετε. Ούτε και σεις όμως το πράξατε τότε, “αυτοβούλως”… ως θιγόμενοι.

Κλείνοντας, θα σας προτείναμε να μην υποτιμάτε με τόσο έκδηλο τρόπο, τόσο το ΕΕΑ όσο και τον Πρόεδρο του κ. Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος με την στάση και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, έχει αποδείξει ότι δεν έχει καμία ανάγκη αυτόκλητων υπερασπιστών.

Παραφράζοντας τον Κάλβο, θα σας λέγαμε ότι “θέλει αρετή και τόλμη, η Ενότητα” του Κλάδου.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Δ.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]