Ηχηρό Μήνυμα για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από την 16η Ημερίδα του insuranceforum.gr και του ΣΕΜΑ

Με μεγάλη προσέλευση και ιδιαίτερη απήχηση πραγματοποιήθηκε η 16η ημερίδα του insuranceforum.gr και του ΣΕΜΑ στην Αθήνα. Σε μια κατάμεστη αίθουσα 220 Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και στελέχη από ασφαλιστικές εταιρείες παρακολούθησαν τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα της ημερίδας, με έμφαση στο μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Οι εργασίες της ημερίδας περιελάμβαναν τέσσερις θεματικές ενότητες που κάλυψαν τα πεδία:

Α) Οδηγία IDD. Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, Β) Ο Ρόλος και η Ευθύνη των Οργανωμένων Πανελλαδικών Δικτύων και η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, Γ) Φορολογία και Ασφαλιστικές Εισφορές στην Πράξη και τι  πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και Δ) Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών και διακεκριμένων προσκεκλημένων έδωσε τη δυνατότητα σε όσους παρευρέθηκαν να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα που προσέγγισε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές αλλά και τις εξελίξεις που αναμένονται την προσεχή διετία.

Στην ημερίδα παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΕΕΑ, Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος ΕΑΔΕ ,  Γιώργος Κούμπας, Αντιπρόεδρος ΣΕΜΑ.

Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι πολλών ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών διαμεσολάβησης και μεταξύ οι κ.κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Insurance Brokers , Τάκης Παλαιολόγος, Πρόεδρος της 3P Insurance Brokers, Γιώργος Βερούσης, Distribution Channels Relations Manager της Euler Hermes Hellas, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος ΣΠΑΤΕ και η Πρόεδρος της Ένωσης  Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος  (ΕΕΑΕ) κα  Δήμητρα Λύχρου.

Εισαγωγικές ομιλίες στις θεματικές ενότητες πραγματοποίησαν η κα Ευγενία Καφφετζή, Γενική Γραμματέας ΣΕΜΑ και η κα Ντορίνα Οικονομοπούλου, Μέλος του ΔΣ του ΣΕΜΑ και μέλος της ομάδας εργασίας για την οδηγία IDD.

Ο κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, CEO της INTERLIFE ΑΑΕΓΑ επισήμανε στην βαρυσήμαντη ομιλία του τις ευθύνες της Ασφαλιστικής αγοράς απέναντι στην κοινωνία και τις κινήσεις που θα έπρεπε να γίνονται από τα συλλογικά όργανα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ενώ ο κ. Δημήτριος Τσεκούρας, CEO της ARAG SE, αναφέρθηκε στην Νομική Προστασία χαρακτηρίζοντας την σύμμαχο του Διαμεσολαβητή και του σύγχρονου καταναλωτή.

Εν συνεχεία, μίλησαν ο κ. Γεώργιος Τσακατούρας, Διευθυντής εκπαίδευσης της ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ,  ο οποίος εστίασε στα προϊόντα αιχμής της εταιρείας και στην υποστήριξη που παρέχει προς τους συνεργάτες της και ο κ.  Ιωάννης Μανίκας, Account Manager της GLASSDRIVE, ο οποίος μίλησε για τα κρύσταλλα αυτοκινήτων και την επανάσταση στην ασφαλή οδήγηση.

Ο κ. Αλέξης Ιεροκηπιώτης, Πρόεδρος επαρχιακής επιτροπής Πάφου και Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών μας μετέφερε την εικόνα που κυριαρχεί στην Κυπριακή Αγορά, τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις αναμενόμενες εξελίξεις που πρόκειται να επέλθουν στη χώρα ενόψει της εφαρμογής της Οδηγίας ΙDD.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ενότητα με θέμα την Οδηγία IDD, με κεντρική εισηγήτρια την κα Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager At Risk Advisory Services, Crowe Sol Συμβουλευτική ανέλυσε τις επαγγελματικές και οργανωτικές απαιτήσεις που θεσπίζει η Οδηγία και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. Για το ίδιο θέμα υπήρξε και παρέμβαση μέσω skype του κ. Nic De Maesschalck, Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών(BIPAR), ο οποίος μετέφερε όλα τα νεότερα σχετικά με τις διεργασίες που αφορούν την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία IDD.

Στην δεύτερη ενότητα αναπτύχθηκε από τον οικονομολόγο κ. Νίκο Κλήμη το θέμα του ρόλου και της ευθύνης των οργανωμένων πανελλαδικών δικτύων και της συμβολής τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Με μια διεισδυτική και πρωτότυπη παρουσίαση αναδείχθηκαν τα προβλήματα, οι τάσεις και οι προοπτικές.

Στην τρίτη ενότητα ο κ. Θέμης Σαρανταένας, Σύμβουλος Marketing ανέλυσε το θέμα της ανάπτυξης μιας ασφαλιστικής επιχείρησης στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον και το πώς μπορεί να χτίσει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ένα Personal Brand ώστε να ξεχωρίζει για το κύρος και τις γνώσεις του. Ανέπτυξε επίσης τα εργαλεία και τις τεχνικές του μάρκετινγκ που μπορούν να φανούν χρήσιμα στην προώθηση των υπηρεσιών ενός ασφαλιστικού γραφείου.

Στην τέταρτη και πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα ο κ. Τηλέμαχος Μαλγαρινός, Οικονομικός Σύμβουλος ανέλυσε το φλέγον ζήτημα της φορολογίας και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και για την αλλαγή των ασφαλιστικών τους εισφορών που αλλάζουν δραματικά το τοπίο και το κόστος της λειτουργίας τους.

Τις επόμενες ημέρες μέσα από το insuranceforum.gr θα δημοσιευθούν αναλυτικά ρεπορτάζ για όλες τις θεματικές ενότητες της ημερίδας.

Ο νέος κύκλος των ημερίδων του insuranceforum.gr και της Insurance innovation θα συνεχιστεί σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα από το νέο έτος.

Όσοι ενδιαφέρονται για αντίστοιχη διοργάνωση αλλά και για τα διαθέσιμα χορηγικά προγράμματα μπορούν να απευθύνονται  στην Insurance Innovation, email: info@insuranceinnovation.gr, τηλ.:2312201003 (υπεύθυνος κ. Βασιλειάδης Αριστείδης)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]