Η ΤτΕ εξετάζει νέο σύστημα αποζημιώσεων θυμάτων τροχαίων

Νέο σύστημα για τις αποζημιώσεων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων που προκλήθηκαν από οδηγούς ασφαλισμένους σε εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, εξετάζει η Τράπεζα της Ελλάδος, σε μια προσπάθεια να αλλάξει πλήρως το ρόλο του Επικουρικού Κεφαλαίου και να τον προσαρμόσει στο πλαίσιο το οποίο ορίζει η κοινοτική νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, το νέο καθεστώς θα προβλέπει ότι ο πρώτος κύκλος αποζημιώσεων θα καταβάλλεται από τον εκκαθαριστή βάσει των περιουσιακών στοιχειών της ασφαλιστικής εταιρείας και των αποθεμάτων που θα διαθέτει τη στιγμή της ανάκλησης.

Εφόσον τα διαθέσιμα κεφάλαια εξαντλούνται τότε οι ασφαλισμένοι που δεν θα έχουν αποζημιωθεί θα στρέφονται σε έναν νέο φορέα επικουρικής κάλυψης ο οποίος θα αναλαμβάνει να καταβάλλει το υπόλοιπο των αποζημιώσεων.

Σε αυτή τη φάση φαίνεται πως δεν έχει ακόμη αποφασιστεί τι τύχη θα έχουν όσοι ήδη αναμένουν αποζημιώσεων από το Επικουρικό Κεφάλαιο. Το κατά πόσο δηλαδή το νέο πλαίσιο θα ισχύσει και αναδρομικά, ενώ μένει να καθοριστεί και το πώς θα χρηματοδοτείται ο νέος Επικουρικός Οργανισμός.

Όσο για το Επικουρικό Κεφάλαιο η δράση του θα περιοριστεί στα προβλεπόμενα από την κοινοτική οδηγία. Θα αποζημιώνει δηλαδή ζημιές μόνο από άγνωστα και ανασφάλιστα οχήματα.

Πηγή: insuranceworld.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]