Η Trust τοποθετεί την Κύπρο στον παγκόσμιο ασφαλιστικό χάρτη (philenews.com)

Η Trust τοποθετεί την Κύπρο στον παγκόσμιο ασφαλιστικό χάρτη, με τη διοργάνωση, για πρώτη φορά στη χώρα μας, του συνεδρίου του F.A.I.R. – Federation of Afro Asian Insurers and Reinsurers.
Το πρωί της Τρίτης 20/09/2016, πραγματοποιήθηκε διάσκεψη τύπου, στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Trust Insurance Cyprus και πρόεδρος του CIBA (Cyprus International Business Association), κ. Φρίξος Σαββίδης αναφέρθηκε τόσο στη σημασία της φιλοξενίας στην Κύπρο, αυτής της διοργάνωσης αλλά και στο ρόλο που διαδραματίζει διαχρονικά το F.A.I.R.
Το Federation of Afro Asian Insurers and Reinsurers ιδρύθηκε το 1964  με στόχο την προώθηση και συνεργασία μεταξύ των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων σε Αφρική και Ασία. Στόχος του, η άμεση και τακτική ανταλλαγή πληροφοριών τεχνογνωσίας και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων. Το F.A.I.R. αποτελείται από 256 μέλη τα οποία εκπροσωπούν 51 χώρες της Αφρικής, Ασίας αλλά και χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτω από την ομπρέλα του FAIR, έχουν δημιουργηθεί συνδικάτα που διεξάγουν  δραστηριότητες στους τομείς Ασφαλίσεων, Αντασφαλίσεων, Αεροπορίας, Πετρελαίου κι Ενέργειας.
13
Η φιλοξενία ενός διεθνούς εμβέλειας γεγονότος, όπως είναι το F.A.I.R, επισφραγίζει τη διεθνή αναγνώριση και την επιτυχία της Κύπρου, η οποία ανταγωνιζόμενη πολλές άλλες μεγαλύτερες χώρες, πέτυχε να εξασφαλίσει τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου, μέσω της Trust Insurance Cyprus, τόνισε στο δικό του χαιρετισμό ο διευθύνων σύμβουλος της Trust, κ. Χρίστος Χριστοδούλου.
Πέραν από τις διευκολύνσεις που προσφέρει η Κύπρος, η Trust προέταξε τη στρατηγική σημασία της χώρας μας ως μέλους της ΕΕ και ως συνδετικού κρίκου μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.
Η Έφορος Ασφαλίσεων, κα Βικτώρια Νάταρ, στο δικό της χαιρετισμό αναφέρθηκε στον εποπτικό ρόλο της αρμόδιας αρχής για τον ασφαλιστικό τομέα στην Κυπριακή Δημοκρατία, στις ευκαιρίες που παρέχει η Κύπρος και στις προσπάθειες ενίσχυσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας μας. Επικεντρώθηκε στο υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο ασφαλιστικός τομέας στην Κύπρο αλλά και στην σταθερή του ανάπτυξη.
Η τριήμερη 57η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής φιλοξενείται στο ξενοδοχείο  Four Seasons στη Λεμεσό, από τις 19 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2016, στην παρουσία μελών από Αλγερία, Κίνα, Αίγυπτο, Ινδία, Μαλαισία, Συρία, Φιλιππίνες, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι σύνεδροι αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες στον οικονομικό χάρτη των χωρών τους.
Πηγή : www.philenews.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]