Η Τράπεζα της Ελλάδος καθαιρεί τον Πρόεδρο της Attica Bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη

Συνεδριάζει σήμερα η Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) με αντικείμενο την αφαίρεση του Πιστοποιητικού Καταλληλότητας (fit and proper) για τον Πρόεδρο της Attica Bank κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποφάσισε να μην παραστεί στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), όπως του είχε ζητηθεί. Αντιθέτως έστειλε πολυσέλιδο υπόμνημα. Ο κ. Ρουμελιώτης είχε κληθεί σε απολογία από τη Διεύθυνση Εποπτείας για να ελεγχθεί κατά πόσον ασκεί «εκτελεστικά καθήκοντα», παρότι η θέση του Προέδρου είναι «μη εκτελεστική».

Η σχετική έρευνα της ΤτΕ ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο με αφορμή το γνωστό επεισόδιο χειροδικίας και τις πιθανές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Attica Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διεύθυνση Εποπτείας της ΤτΕ έχει ήδη αποφασίσει ότι ο κ. Ρουμελιώτης θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση του προέδρου, «για το συμφέρον της τράπεζας». Προφανώς έχει ήδη επιλεγεί και ενημερωθεί αρμοδίως ο αντικαταστάτης του…

Εφόσον η Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος αφαιρέσει το «fit and proper» από τον κ. Ρουμελιώτη του αφαιρείται αυτομάτως και το δικαίωμα να συμμετέχει στο μέλλον σε άλλο Διοικητικό Συμβούλιο οποιασδήποτε άλλης Τράπεζας ενώ η κυβέρνηση – σύμφωνα με πληροφορίες τον προορίζει να αναλάβει τη διοίκηση της υπό σχεδιασμό Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Πηγή: banks.com.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]