Η παραβίαση της διαδικτυακής ιδιωτικότητας μπορεί να «μαρτυρήσει» τα σχέδιά σας για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Όταν οι ερωτικές σχέσεις προχωρούν, οι ατομικές ψηφιακές ζωές «υποχωρούν» και τα διαδικτυακά όρια διακυβεύονται, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτική μας ζωή συνολικά, προειδοποιεί η Kaspersky Lab. Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ίδια και την Toluna, παρότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων δηλώνουν ότι οι σχέσεις τους είναι περισσότερο σημαντικές από την ιδιωτική τους ζωή, η δυσαρέσκεια μεταξύ συντρόφων μπορεί να πυροδοτήσει φόβους ιδιωτικότητας και η υπέρβαση των ορίων μπορεί συχνά να οδηγήσει σε διαφωνίες.

Με τόσο μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας  να συνδέεται με ηλεκτρονικές συναλλαγές και ψηφιακές συσκευές, ο ρόλος της ιδιωτικότητας και της διαφάνειας σε μια σχέση αλλάζει. Η έρευνα της Kasperky Lab διαπίστωσε ότι 8 στους 10 (80%) πιστεύουν ότι τα ζευγάρια θα πρέπει να έχουν ιδιωτικό χώρο, τόσο online όσο και offline, και το 70% των ανθρώπων εκτιμά τις σχέσεις του περισσότερο από το ιδιωτικό του απόρρητο. Το 50% των συντρόφων μοιράζονται ανοιχτά τα PIN της συσκευής και τους κωδικούς πρόσβασης μεταξύ τους και ο 1 στους 4 έχει τα δακτυλικά του αποτυπώματα στις συσκευές των συντρόφων του.

Ωστόσο, όταν δίνουμε ελεύθερη πρόσβαση στην ψηφιακή μας ζωή, αφήνουμε τα ψηφιακά μας αποτυπώματα και τα μυστικά μας -καλά ή κακά- εκτεθειμένα παντού. Ένας στους 3 ερωτηθέντες χρήστες του Διαδικτύου παραδέχεται ότι κατασκοπεύει τον σύντροφό του στο Διαδίκτυο για να δει με τι ασχολείται, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται σχεδόν στο 50% μεταξύ εκείνων που περιγράφουν τις σχέσεις τους ως ασταθείς ή είναι αβέβαιοι για το μέλλον τους. Οι δυστυχισμένοι σύντροφοι είναι επίσης πιθανότερο να αισθάνονται ότι το απόρρητο τους διακυβεύεται από το σύντροφό τους (31% συμφωνούν) σε σύγκριση με εκείνους που βρίσκονται σε ευτυχισμένη σχέση (15% συμφωνούν).

Οι δυστυχισμένοι σύντροφοι είναι πιο διατεθειμένοι να θέλουν να διατηρήσουν μερικές από τις δραστηριότητές τους προσωπικές (76% σε σύγκριση με 54% για όσους βρίσκονται σε χαρούμενη σχέση). Στα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κρυφτούν περιλαμβάνονται το περιεχόμενο απεσταλμένων μηνυμάτων, ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύουν τα χρήματά τους, μερικά από τα προσωπικά τους αρχεία και οι ιστότοποι που έχουν επισκεφτεί. Το ζήτημα της ιδιωτικότητας και της μυστικότητας που περιβάλλουν τις δραστηριότητες στο Διαδίκτυο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διαμάχες μεταξύ συντρόφων – 1 στους 3 (33%) έχει τσακωθεί όταν ο άλλος είδε κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε να μοιραστεί.

«Όταν δημιουργούνται σχέσεις, τα σύνορα της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο διακυβεύονται, μαζί με το πόσο πολλά είναι οι άνθρωποι διατεθειμένοι να γνωρίζουν για τον σύντροφό τους και πόση πρόσβαση επιθυμούν να δώσουν στην ψηφιακή τους ζωή. Με τόσους πολλούς συντρόφους να χρησιμοποιούν ο ένας τις συσκευές του άλλου ή για να κατασκοπεύσουν ο ένας τον άλλον, τα όρια της ιδιωτικής ζωής καταρρίπτονται τελείως. Αυτό μπορεί να φέρει εκπλήξεις την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή των γενεθλίων και να εμποδίσει τους ανθρώπους από τα να κρατούν πράγματα μυστικά από τον σύντροφό τους», δήλωσε ο Andrei Mochola, Head of Consumer Business στην Kaspersky Lab. «Είναι σημαντικό να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε μια διαφανή και ειλικρινή σχέση και στη διατήρηση μιας ασφαλούς ψηφιακής ζωής. Ένας ανοιχτός διάλογος με τον συνεργάτη σας και ο καθορισμός ορίων προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, το οποίο μπορεί να υποστηριχθεί από τις λειτουργίες απορρήτου στα προϊόντα της Kaspersky Lab.»

«Υπάρχει περιθώριο ο έρωτας και η προστασία της ιδιωτικής ζωής να συμβαδίζουν, κάνοντας μερικά απλά βήματα για να διαφυλάξετε την προσωπική σας ψηφιακή ζωή, ακόμη και αν ανοίξετε τον online κόσμο σας σε αυτούς» καταλήγει η Kaspersky Lab.

«Για να διατηρήσετε τα μυστικά σας ασφαλή, η λειτουργία File Shredder στο Kaspersky Total Security διαγράφει μόνιμα αρχεία διασφαλίζοντας ότι δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Η λειτουργία Privacy Protection μπορεί να κρύψει μηνύματα και κλήσεις στην Android συσκευή σας και για να κρατήσει τις επισκέψεις σας στο Διαδίκτυο κρυφές από αδιάκριτα μάτια, το Privacy Cleaner καθαρίζει το ιστορικό περιήγησης και καταργεί όλα τα ίχνη δραστηριότητας στο σύστημα των Windows.

»Η λειτουργία Private Browsing εμποδίζει την παρακολούθηση ιστοσελίδων και τις τυχόν προσπάθειες συλλογής δεδομένων, σταματώντας την εμφάνιση σχετικών διαφημίσεων και βοηθώντας σας να κρατάτε τα δώρα και τα σχέδια του Αγίου Βαλεντίνου καλά κρυμμένα από τον ανυποψίαστο σύντροφό σας. Επίσης, υπάρχει υποκατάστατο ισχυρών κωδικών πρόσβασης στους λογαριασμούς σας, ειδικά αν νομίζετε ότι πρέπει να τους μοιραστείτε με τον σύντροφό σας – καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος να πέσουν σε λάθος χέρια. Το Kaspersky Password Manager όχι μόνο παράγει ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, αλλά κρατά αυτούς και τους λογαριασμούς σας ασφαλείς.

»Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς τα προϊόντα της Kaspersky Lab μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σχέση σας ασφαλή, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.kaspersky.com/home-security

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]